V. Zec: Ne želimo biti borci za Slavoniju iz petoga reda, već iz prvog!

NOSITELJ neovisne liste za V. izbornu jedinicu mr. Vlado Zec predstavio je požeškoj i hrvatskoj javnosti program liste i inicijative koje će njegova lista pokrenuti za razvoj Slavonije ukoliko dobije povjerenje birača i postane dijelom Hrvatskog sabora.

«Ne želimo više biti strijelci iz petoga reda, već želimo u prvi red, naš rad i rezultati u proteklih 10 godinu daju nam osnovu, a biračima garanciju da ćemo se u saboru boriti za razvoj Slavonije na gospodarskim i infrastrukturnim poljima», rekao je Vlado Zec pozivajući birače da izaberu ljude s imenom i prezimenom, a ne one koji se skrivaju iza stranačkih lista. «U proteklih 10 godina u Slavoniji nije izgrađen niti jedan kapitalni infrastrukturni objekt osim autoceste Oprisavci – Županja, koja je izgrađena mojim osobnim zalaganjem, a na kojoj je bila uposlena cjelokupna slavonska operativa.

Dobijemo li povjerenje birača, izboriti ćemo se da se završi autocesta od Županje do granice sa Srbijom, izborit ćemo se za izgradnju koridora 5c od Belog Manastira do Dubrovnika, te izgradnju brze ceste Lužani-Pleternica-Požega-Velika-Podravska Slatina, kao i za obilaznicu Nove Gradiške. Osim tih, bitna je i cesta Vinkovci - Vukovar jer smatramo da razvoj gospodarstva bez izgradnje cestovne strukture nema šansu». «Rješavanje poljoprivrednih problema naš je prioritetni zadatak i sigurno ćemo se izboriti da kupnja poljoprivrednih zemljišta bude povjerena fizičkim osobama koje znaju obrađivati te površine.

Kroz poljoprivredu najbrže možemo riješiti problem nezaposlenosti, a za nju su važne subvencije i poticajuiprije, za i poslije proizvodnje. Uvoz poljoprivrednih proizvoda mora biti smanjen – slavonski proizvodi moraju se prodavati u Hrvatskoj i biti u službi turizma. Novina uz poljoprivredu je razvoj i vodoprivrede, a u tom smjeru najvažnije je navodnjavanje poljoprivrednih zemljišta. Problem navodnjavanja došao je do izražaja ove godine kada je suša poharala Slavoniju i uništila poljoprivredne proizvode. Zato kada gledamo funkciju Hrvatskih voda i njene izvore prihoda od 1 400 000 000 kuna godišnje, onda ponovo dolazimo do teme, ili dileme, da je Slavonija u proteklom razdoblju na svim segmentima bila zapostavljana u odnosu na njenu površinu i potrebe».

«Ukoliko nam birači povjere glas, imamo snagu, moć i formulu da se izborimo i za umirovljenike kao i za rješavanje drugih financijskih problema s kojima se Hrvatska danas susreće.» Mr. Vlado Zec na kraju je pozvao birače da 23. studenog izađu na izbore i glas povjere ljudima koji iza sebe imaju rezultate, a ne priče. Samo tako zajednička vizija bogate Slavonije sutra može postati stvarnost, zaključio je Vlado Zec.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara