Vahabiti: Hrvati su prodane duše i treba ih potamaniti

"HRVATI su najgora vrsta križara! Oni su prodane duše i treba ih što prije potamaniti. Kad Alahova vojska krene iz Bosne prema Rimu, proći ćemo i kroz Hrvatsku, a tada će Hrvati osjetiti Alahovu moć. U Bosni su ubijali muslimane, a i danas u Irak šalju plaćenike da ubijaju braću muslimane. Sigurno su vas poslali da špijunirate za Amerikance" - ovim je riječima novinaru Večernjeg lista zaprijetio čovjek koji se predstavio kao Mirsad iz sela Gornja Maoča.

Radi se o selu nedaleko od Brčkog, 30-ak kilometara udaljenom od hrvatske granice, a već duže vrijeme se spominje u svjetskim medijima, jer slovi kao kamp u kojem se obučavaju pripadnici zloglasne terorističke organizacije Al-Qaide. Skupina terorista koja je nedavno uhićena, i koji su priznali da su pripremali bombaški napad na Vatikan, navodno su priznali da su se obučavali upravo u Gornjoj Maoči.

Novinari su razgovarali s Enesom Mujkanovićem, poznatim pod imenom Abu Omar Al Khadab, vođom skupine od prije dvije i pol godine kada je SFOR uhitio dotadašnjeg vođu Sabahudina Fuljanina. Nakon dugotrajnih pregovora dogovoren je intervju za javnost s Mujkanovićem, ali ga je u jednom trenutku grubo prekinuo izvjesni Mirsad. Povišenim tonom je ispitao za koga novinari rade, a nakon što je saznao da je u pitanju Večernji list zaprijetio je da se pokupe i odu dok ih ne skrate za glavu.

Mirsad je poručio kako znaju da je Hrvatska potpisala sporazum sa šijitskim organizacijama u Iraku, "sve samo da nas ubijate".

"Idemo, pravac Zagreb, i ne dao Bog da stanete u Sarajevu, jer tamo ćete izgubiti glavu!" - zaprijetio je Mirsad.

Mujkanović je otvoreno progovorio o njihovoj nesnošljivosti prema svima koji ne misle kao oni.

"Čak i ovdje križari, sinovi majmuna i svinja, ne daju nam mira jer su uhapsili našeg brata Sabahudina Fuljanina, koji je doživio bosansku Kubu. Unatoč velikom pritisku, uz Alahovu pomoć naš se broj iz dana u dan povećava" - kazao je Mujkanović. 

Smatra da "život jednog muslimana danas vrijedi jedan metak", te da "šačica križara maltretira milijardu i trista milijuna muslimana u svijetu".

Vođa skupine u Maoči objasnio je da se u selu živi po Muhamedovim pravilima, a kada se dogodi nevolja, treba se povući u izolaciju i čekati pravi trenutak za osvetu neprijatelju.

"Meni je najvažnije da moj sin i ostala djeca iz Maoče ne odrastaju s nevjernicima i da ih pripremamo za rat koji dolazi, jer nam je želja da postanu Alahovi borci na Alahovu putu. Uvjeren sam da će Alahova vojska, na čijem ćemo čelu biti mi, ući u Rim i poraziti križare" - poručio je Mujkanović.

Vahabitska zajednica u Gornjoj Maoči živi naizgled kao i mještani svakog drugog sela. No, novinari su se imali priliku uvjeriti da baš i nije tako. Naišli su na muškarce koji se sjekirama muče srušiti ogromno stablo, a pored sebe su imali motornu pilu. Pored njih je još gorjela vatra, a i dan je bio vrlo vruć. Jedan od vodiča je objasnio da "naporan rad olakšava put do Alaha". U selu je zabranjeno slušati glazbu, gledati televiziju, kao i zvonjava mobitela.

San Vahabitske zajednice je dan kada će Alahova vojska poraziti križare (kako kažu, "sinove majmuna i svinja") i ući kroz vrata Rima u Vatikan. Bezrezervno podupiru Al-Qaidu i idejnog vođu Osamu bin Ladena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara