Valpovo dd - Visoki Trgovački sud potvrdio rješenje Trgovačkog suda u Osijeku

VISOKI trgovački sud u Zagrebu potvrdio je rješenje Trgovačkog suda u Osijeku kojim se priznaje skupština dioničara na kojoj je za predsjednika uprave Valpova dd izabran Ivo Brzica, vlasnik najvećeg broja dionica (42 posto), i nova uprava, a na koje je žalbu Visokom trgovačkom sudu uložila stara uprava PPK Valpova i radnici.

Rješenje je danas dostavljeno strankama u postupku a, kako su najavili i jedni i drugi, o tome će se konkretnije uskoro javno očitovati. Predsjednik do sada osporavane nove uprave Ivo Brzica za Hinu je izjavio da su "cijelo vrijeme vjerovali u pravnu državu" dodavši kako to podrazumijeva "poštivanje prava radnika na temelju svih potpisanih ugovora", te da se radnici ne moraju bojati otpuštanja jer ih neće biti. Izjavio je da "ne dolazi u obzir nikakvo prodavanje PPK Valpovo, već njegovo konsolidiranje i jačanje".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Radnici PPK Valpovo d.d., koji su za danas najavili prosvjed na Markovu trgu u Zagrebu, nezadovoljni što im nije stiglo rješenje za uloženu žalbu na rješenje Trgovačkog suda u Osijeku, jučer su odustali od prosvjeda jer su kasno poslije podne dobili obavijest od Visokog trgovačkog suda u Zagrebu da je rješenje izdano i poslano Trgovačkom sudu u Osijeku. U sinoćnjoj izjavi za Hinu, Vladimir Vazdar, stručni suradnik "stare" uprave, rekao je kako ne znaju što piše u rješenju. Danas je potvrdio da su dobili rješenje Visokog trgovačkog suda koje im je dostavljeno iz Trgovačkog suda u Osijeku, a da će se naknadno o tome očitovati.

Krajem kolovoza Trgovački sud u Osijeku donio je rješenje kojim se priznaje spomenuta skupština dioničara, a što su "stara" uprava i radnici osporili te podnijeli tužbu protiv takve odluke Trgovačkog suda u Osijeku Visokom trgovačkom sudu u Zagrebu.

U međuvremenu radnici PPK Valpovo organizirali su stalna dežurstva kako nova uprava ne bi preuzela tvrtku,a protiv Vlaste Velicki, predsjednice Trgovačkog suda u Osijeku, podnijeli su kaznenu prijavu s obrazloženjem da su nova uprava i skupština upisane u sudski registar nezakonito jer rješenje nije bilo pravomoćno.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara