Varali kockarnice u Cannesu: Francuz nevidljivom tintom označavao karte, Talijani se bogatili

Foto: Ilustracija

FRANCUSKA policija uhvatila je domišljatu grupicu prevaranata, koji su "pustošili" kockarnice u Cannesu koristeći se jednostavnim trikom - nevidljivom tintom.

Dolijao je jedan Francuz, koji je radio kao krupje, te je nevidljivom tintom označavao karte, te trojica Talijana koji su imali posebne leće uz pomoć kojih su mogli vidjeti te oznake. Igrali su vrstu stud pokera "protiv" krupjea, koji se postarao da upravo njegovi partneri Talijani igraju s označenim špilom.

Policija ih je uhvatila nakon što su se vratili u jednu kockarnicu, u kojoj su večer prije "digli" 44.000 eura, te opet osvojili 20.000 eura. Policija je prvo mislila da koriste posebne kamere, da bi na kraju shvatili o kakvoj vrsti operacije je uistinu riječ.

Francuska policija smatra kako su sličnu shemu koristili i u drugim kockarnicama, te će protiv njih biti podignuta optužnica za prevaru i krađu, a ukoliko budu osuđeni, očekuje ih i do deset godina zatvora. Talijani tvrde kako su nevini i da su na Azurnu obalu došli "malo se zabaviti, a ne baviti kriminalom".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara