varaždin - dodijeljene nagrade varaždinskih baroknih večeri

Sopranistica Philippa Hyde i trio "Celibidache" dobitnici su nagrade "Jurica Murai", a Zagrebački su solisti dobili nagradu "Ivan Lukačić" na ovogodišnjim 33. varaždinskim baroknim večerima. L

Nagrade festivalskog vijeća uručio je ravnatelj Festivala maestro Vladimir Kranjčević na svečanosti u salonu varaždinske Gradske vijećnice.

Prema jednoglasnoj odluci ocjenjivačkog suda, nagradu "Jurica Murai" za najbolje solističko umjetničko dostignuće dobila je sopranistica Philippa Hyde za ulogu Izraelke u oratoriju "Juda Makabejac" Georga Friedricha Haendela, izvedenom pod ravnanjem Vladimira Kranjčevića i uz sudjelovanje Slovenskoga komornog zbora, Slovenske filharmonije te drugih solista 20. rujna.

Također je odlučeno da se nagrada "Ivan Lukačić" za muzikološki rad preinači u nagradu "Jurica Murai", a nagrada za najbolje umjetničko dostignuće komornog ansambla dodijeljena je triju "Celibidache" za koncert s djelima Johanna Sebastiana Bacha, koji je održan 22. rujna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagrada "Ivan Lukačić" za najbolje umjetničko dostignuće ansambla dodijeljena je Zagrebačkim solistima za koncert s djelima Henryja Purcella, Antonija Vivaldija i drugih skladatelja, održan 29. rujna.

Varaždinske barokne večeri završavaju večeras svečanom misom zahvalnicom u varaždinskoj katedrali, koju će predvoditi biskup Željeznog (Eisenstadt - Austrija) msgr. Paul Iby u koncelebraciji s varaždinskim biskupom msgr. Markom Culejom. U misnom slavlju sudjelovat će mještoviti zbor iz Velikog Borištofa iz Gradišća s dirigentom Stefanom Zvonarićem i orguljašem prof. Stefanom Kocsisem, te Gradski puhački orkestar HŽ-a.

Medijski pokrovitelj Varaždinskih baroknih večeri je "Vjesnik".

(Hina) mbed mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara