Varaždin: Otvorena "Vinova 2004."

Četrnaesta izložba vina "Vinova 2004.", na kojoj sudjeluju 54 izlagača iz zemlje i inozemstva s više od sto uzoraka vina, otvorena je večeras u varaždinskom Starom gradu. L

Pokrovitelji izložbe su Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodnoga gospodarstva, Varaždinska županija i grad Varaždin, a izvršni organizator je varaždinska tvrtka Agroing d.o.o.

Na otvorenju izložbe pomoćnik ministra poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva Stjepan Mikolčić istaknuo je kako su mjesto i uluga vinogradarstva i vinarstva, što se više približavamo Europskoj uniji, sve veći. Podsjetio je da je to i Vladino stajalište, koja po operativnim planovima i programima kani podignuti 13.000 hektara novih nasada vinograda te da je za to povećala poticaje, da uvodi i druge mjere te potiče podizanje matičnih nasada.

Izložbu je otvorio župan Zvonimir Sabati, koji je također spomenuo županijske poticaje vinogradarima i ovogodišnje ulaganje osam milijuna kuna u vinske ceste.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nagrada "Stjepan Matanović Pišta" za najbolju etiketu i opremu boce dodijeljena je vinu "rajnski rizling" Rajku Cmrečnjaku iz Svetog Urbana.

Izložba je otvorena do 5. rujna.(Hina) xmbed ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara