Varaždin: Predstavljen model "obitelj i škola"

Dr. DARKO NOVOSEL, logoped i voditelj djelatnosti za rehabilitaciju govora i slušanja varaždinske Opće bolnice, danas je ravnateljima osnovnih i srednjih škola u Varaždinskoj županiji predstavio projekt "Obitelj i škola", kojim se želi poboljšati odnos učenika, roditelja i nastavnika u školi i obitelji.

Taj je projekt 1998. u SAD-u proglašen jednim od naboljih dijagnostičko-terapijskih načina prevladavanja teškoća u školi i obitelji, a primjenjivat će se u 40 škola u toj županiji.

Bilo je riječi i o varaždinskom logopedskom modelu VALMOD-a koji je nastao na temelju desetgodišnjeg ispitivanja 4500 hrvatskih obitelji, članovi kojih dolaze kao pacijenti na rehabilitaciju govora i sluha u varaždinsku bolnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Htjeli smo da se približe roditelji, učenici i nastavnici, da im objasnimo mnoge praktične stvari vezane uz obitelj, odgoj i školu, te da ih pripremimo za pravodobno prepoznavanje poremećaja koji se često ne otkrivaju ili su pogrješno shvaćeni", kazao je dr. Novosel.

VALMOD se primjenjuje u terapiji mucanja, neuroza, depresije, tjeskoba i fizioloških poremećaja djece i odraslih, a pristup je drukčiji od pristupa klasične logopedije, psihologije i medicine.

(Hina) var dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara