Varaždin: U nastavku suđenja policajcima svjedočili liječnik i kirurg

SASLUŠANJEM liječnika varaždinske Opće bolnice na varaždinskom Općinskom sudu danas je nastavljeno suđenje policajcima Mladenu Šinku i Goranu Hudoletnjaku, optuženima da su Miljenka Hipa (20) teško ozlijedili prisiljavajući ga na priznanje.

Šinko je optužen da je 14. srpnja ove godine od 17,20 do 22,30 sati u Policijskoj postaji u Varaždinu u tijeku obavijesnog razgovora Hipa pretukao kako bi ga prisilio na priznanje.

Hudoletnjak je, pak, optužen da je Hipa nekoliko puta ošamario kako bi ga prisilio na priznanje.

Liječnik Dino Štrlek kazao je da je taj dan bio u službi, da je Hipa pregledao i da je bio u "zadovoljavajućem stanju". Bio je i na ultrazvuku i laboratorijskim pretragama, a svi su mu nalazi bili uredni, pa ga je poslao kući. Također je rekao da je Hip na prsištu imao masnicu, a trbuh mu je bio bolan na dodir, no nije bilo indikacija za prijam u bolnicu ili operaciju. Dodao je kako mu je Hip kazao da je dobio udarac u trbuh te da je bačen na pod, a da je po licu bio išamaran.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjedok Štrlek nije se mogao sjetiti je li mu Hip rekao koliko ga je osoba tuklo, no rekao je da je bio pretučen u policijskoj postaji.

Saslušan je i kirurg Nikica Daraboš koji je bio u službi kad je Hip idući dan došao na kontrolu. Rekao je kako je vidio da su Hipov trbuh i prsni koš natučeni, a nakon ponovljena ultrazvuka i laboratorijskih pretraga nalazi su bili uredni, pa je poslan kući, s preporukom da miruje. No oko 22 sata Hip je ponovno došao u bolnicu, žaleći se na jake bolove, a Daraboš je pregledom utvrdio da se trbušna stijenka napela, što je bio znak za operaciju.

Nakon operacije liječnici su idući dan Hipove ozljede proglasili teškima, rekao je svjedok, kirurg Nikica Daraboš.

Suđenje se nastavlja u srijedu svjedočenjem Hipovih roditelja te Dalibora Beka, jednog od osumnjičenih za provalu u cvjećarnicu, koji je policiji rekao da je Hip tada bio s njim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara