Varaždinski HNS hvali se trošenjem našeg novca

Varaždinski HNS hvali se trošenjem našeg novca
Foto: FaH

VARAŽDINSKI HNS priopćio je danas da su za dvije varaždinske osnovne škole, Drugu i Petu, preko Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja osigurali 16 milijuna kuna za sufinanciranje energetske obnove tih škola.

Iz varaždinskog HNS-a navode da je potpredsjednik vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja, HNS-ovac Predrag Štromar, potpisao odluke o sufinanciranju projekta energetske obnove za II. i V. osnovnu školu Varaždin, čija je vrijednost preko 30 milijuna kuna i koji će Ministarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja sufinancirati s gotovo 16 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Prema Štromarovoj Odluci, za II. osnovnu školu iz Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja izdvojit će se 9,7 milijuna kuna, a za V. osnovnu 6,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Varaždinski HNS-ovci hvale HNS-ovog ministra

Kako ističu u HNS-u, uz stambeno zbrinjavanje koje se provodi kroz mjere POS-a i subvencioniranje stambenih kredita, Štromarovo ministarstvo provodi veliki projekt energetske obnove.

Sufinanciranje energetske obnove II. i V. osnovne škole nastavak je ulaganja u Varaždin i Varaždinsku županiju, naveo je u priopćenju vršitelj dužnosti predsjednika HNS-a Varaždin Enriko Parlaj.

Ovo je kontinuitet ulaganja i realizacije projekata važnih za Sjever i Varaždinsku županiju. Naravno da je puno lakše kad imaš dobrog partnera u vladi, prvi put u vladi imamo dva ministra iz naše županije, a benefit toga je vidljiv, rekao je, dodavši da će HNS uvijek podržati dobre projekte poput ulaganja u obnovu škola, vrtića, bolnica i drugih projekata.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara