Vaso Brkić opet diplomirao

Vaso Brkić opet diplomirao

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL, Index

ZAMJENIK šefa HDZ-a i potpredsjednik vlade, Milijan Brkić, diplomirao je na Visokoj policijskoj školi i stekao zvanje "stručni specijalist kriminalistike".

>> HDZ-ovom Milijanu Brkiću poništena diploma

Podsjetimo, Brkić je 2011. godine diplomirao na temu "Organizacijske razine MUP-a RH". Visoka policijska škola poništila mu je diplomski rad jer je utvrđeno da se radi o plagijatu te su mu prošle godine dali rok od godine dana da napiše novi kako mu ne bi bilo oduzeto zvanje diplomiranog kriminalista.

Stručno vijeće utvrdilo je prošle godine da je diplomski Brkić prepisao djelomično, a ne u potpunosti. Rok za predaju novog diplomskog bio je 15. studenog, a Brkić ga je predao ranije i tako opet diplomirao.

Podsjetimo, Index je prvi pisao još u studenom 2012. godine da su na Policijskoj akademiji - Visokoj policijskoj školi suspendirana dva viša predavača, i to zbog sumnje da su omogućili plagijate više diplomskih radova među kojima je najzvučnije ime bilo ono Milijana Brkića.

"Svašta doznam o sebi u medijima", bio je komentar Brkića koji nam je uz smijeh tada komentirao navode da je plagirao diplomski rad.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara