Vatikansko izaslanstvo u Đakovačkoj i Srijemskoj biskupiji

U SKLOPU priprema za treći posjet Svetoga Oca Hrvatskoj u đakovačkoj i srijemskoj biskupiji boravilo je danas vatikansko izaslanstvo s msgr. Pietrom Marinijem na čelu.

Vatikanski dužnosnici razgledali su prostor za liturgijsko slavlje koje će 7. lipnja Papa predvoditi u osječkoj športskoj zračnoj luci te đakovačku katedralu koju će Sveti Otac isti dan posjetiti i u njoj se zadržati u kraćoj molitvi sv. Petru, zaštitniku katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Za podij na kojem će Papa u športskoj zračnoj luci predvoditi Euharistiju msgr. Marini rekao je da udovoljava sve zahtjeve za održavanje misnog slavlja.

Za Papin posjet đakovačkoj katedrali glavni ceremonijar naglasio je da ima isključivo privatan značaj te da tim činom Sveti Otac izražava poštovanje majci svih crkava u đakovačkoj i srijemskoj biskupiji.

Govoreći o važnosti trećega Papina pohoda Hrvatskoj, msgr. Marini istaknuo je da je želja Svetoga Oca bila, unatoč zdravstvenim tegobama, ponovno se vratiti u Hrvatsku. "U sklopu tog posjeta Papa će u đakovačkoj i srijemskoj biskupiji zaključiti Drugu biskupijsku sinodu te poduprijeti njezin narod koji je pretrpio toliko ratnih rana", rekao je msgr. Marini.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara