VATIKANSKO IZASLANSTVO U OSJEČKO-BARANJSKOJ ŽUPANIJI

Vatikansko izaslanstvo na čelu s msgr. Renatom Boccardomm, ravnateljem Protokola Državnog tajništva Svete Stolice s posebnim dužnostima, sastalo se danas u Osijeku s predstavnicima Đakovačke i srijemske biskupije, Osijeka i Đakova te Osječkobaranjske županije radi dogovora o najavljenom lipanjskom posjetu Svetoga Oca toj biskupiji.

Prije razgovora u osječko-baranjskome Županijskom poglavarstvu izaslanstvo iz Vatikana obišlo je s đakovačko-srijemskim biskupom msgr. Marinom Srakićem Športsku zračnu luku u Čepinu, gdje bi se 7. lipnja trebala služiti svečano euharistijsko slavlje.

Vatikansko izaslanstvo pozdravili su osječko-baranjski župan Ladislav Bognar, osječki dogradonačelnik Ivan Bešlić i đakovački gradonačelnik Zoran Vinković. Župan Bognar je rekao kako je ta županija prošla rat čije se posljedice i danas osjećaju, ističući da će ´dolazak Svetoga Oca biti lijek na mnoge rane´.

Nakon razgovora zatvorenog za javnost msgr. Renato Boccardo je izjavio da je vatikansko izaslanstvo ovih dana obišlo nekoliko gradova koje je Biskupska konferencija predložila za posjet Svetog Oca i da će mu kad se vrate u Rim izložiti prijedlog posjeta.

´Izvijestit ćemo Svetog Oca da se njegov dolazak u Hrvatsku priprema vrlo dobro, te da ga ljudi očekuju s mnogo interesa i srdačnosti´, dodao je msgr. Boccardo.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posebice je istaknuo kako je tijekom posjeta Hrvatskoj bilo mnogo želja da Sveti Otac posjeti upravo njihov kraj ili mjesto, no Papa dolazi u posjet cijeloj Hrvatskoj bez obzira na mjesta u kojima će boraviti, rekao je msgr. Boccardo.

Đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić, na novinarsko pitanje je li se razmišljalo o Papinu posjetu aljmaškome Svetištu Gospe od Utočišta i Vukovaru, odgovorio je kako Sveti Otac zbog ograničenog vremena ne može posjetiti sva mjesta koja bi vjernici željeli. Njegov dolazak u Osijek i Športsku zračnu luku u Čepinu, gdje bi trebao služiti misu, te posjet Đakovu nije samo posjet tim mjestima, nego cijeloj biskupiji, rekao je biskup Srakić. Dodao je kako je to odabrano zbog blizine Srijema, te vjernika iz Sjeverne Bosne i Mađarske.

Nakon Osijeka, vatikansko izaslanstvo posjetilo je Đakovo koje bi Sveti Otac 7. lipnja trebao privatno posjetiti.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara