Vatrogasci optužuju Mladena Bajića zbog kočenja istrage o Kornatima

PREDSJEDNIK Udruge profesionalnih vatrogasaca Hrvatske Goran Franković komentirao je jučerašnje navode o raspadu ekspertne skupine za istraživanje uzroka tragedije na Velikom Kornatu, te je glavnog državnog odvjetnika Mladena Bajića i Državno odvjetništvo (DORH) prozvao zbog namjernog kočenja istrage.

Franković je također rekao kako predstavnici vatrogasaca u ekspertnoj skupini više neće sudjelovati u radu te skupine ukoliko im se ne omogući uvid u sve podatke kojima raspolažu glavni državni odvjetnik Bajić i DORH.

'Ne želimo sudjelovati u farsi', rekao je Franković te dodao kako je vatrogascima stalo da se rasvijetle okolnosti kornatske vatrogasne nesreće i na taj način dokaže da vatrogasci nisu krivi za tragediju.

"Preko Dražena Slavice branimo vatrogastvo"

"Mi trenutno branimo vatrogastvo preko Dražena Slavice koji je još uvijek u pritvoru", rekao je Goran Franković dodajući kako vatrogasci "braneći Slavicu brane struku".

Informaciju da neki članovi ekspertne skupine više ne žele više sudjelovati u njezinom radu, potvrdio je predsjednik Odbora profesionalnih vatrogasaca Sindikata državnih i lokalnih službenika i namještenika Mladen Magdić.

Magdić je također rekao kako su neki članovi ekspertne skupine potvrdili da Mladen Bajić ne dozvoljava uvid u sve spise o tragediji.

I.K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara