VATROGASCI SVE SNIMILI U Brodu je iscurilo puno više nafte nego što je Crodux tvrdio?

VATROGASCI SVE SNIMILI U Brodu je iscurilo puno više nafte nego što je Crodux tvrdio?

Foto: RTL

KAKO doznaje Potraga RTL televizije, na mjestu ekološkog incidenta u Slavonskom Brodu je iscurilo više nafte nego što je isprva tvrdio Crodux.

Naime, 28. ožujka, oko 13 sati, vatrogasci su primili poziv da kod naplatnih kućica Slobodnica u blizini Slavonskog Broda curi gorivo iz starog cjevovoda. Rečeno im je i da je policija već na terenu, a odmah nakon toga izašli su na lokaciju.

"Uz cestu postoji odvodni kanal koji je betoniran, pored tog kanala postoji drugi kanal koji vodi prema rijeci Savi. Znači, nizvodno prema Savi. Tamo smo branama zaustavili otjecanje i vode i tekućine, dio je već bio otišao u jedan kanal, ali se već dio iz tog kanala proširio i na drugi kanal. Površina koju smo mi tretirali pjenom je bila negdje tisuću kvadratnih metara", rekao je Ivan Vuleta, zapovjednik JVP-a Slavonski Brod.

Zapovjednik tvrdi da je na površini od tisuću metara kvadratnih bila razlivena zapaljiva tekućina. Te informacije su u suprotnosti s informacijama Croduxa da se izlilo 150 do 200 litara benzina.

Ministar Ćorić im nije dao da mu pokažu snimku

Potraga RTL televizije javlja i kako su tu snimku htjeli pokazati ministru Ćoriću, ali im on nije dopustio. Stoga su je pokazali i brodsko-posavskom županu i njegovu stranačkom kolegi.

"Nisam vidio nikakve slike niti sam bio na mjestu nesreće. Nadam se da će ova snimka biti dostupna i onim organima koji se bave istraživanjem ovog slučaja", rekao im je Danijel Marušić, brodsko-posavski župan.

Snimke i fotografije vatrogasne intervencije još uvijek nisu uključene u istragu čije rezultate očekuju premijer, ministar Ćorić i gradonačelnik Duspara, kako bi se otkrilo tko je odgovoran za to što građani Slavonskog Broda i dalje nemaju pitku vodu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara