VE: Schwimmer pozdravlja hrvatsku politiku prema manjinama

GLAVNI tajnik Vijeća Europe Walter Schwimmer izrazio je u utorak u Strasbourgu podršku Hrvatskoj u približavanju EU i NATO-u te pozdravio politiku nove hrvatske Vlade prema manjinama.

"Pozdravljam sporazum nove Vlade s manjinama u Saboru i politiku prema Srbima u Hrvatskoj te novu politiku koja se zauzima za primjenu dvojezičnosti kad je riječ o talijanskoj manjini", rekao je Schwimmer nakon sastanka s predsjednikom hrvatske vlade Ivom Sanaderom.

"Osobno podržavam ulazak Hrvatske u EU i NATO i mislim da će ona biti prepoznata kao ozbiljan kandidat u članstvu", dodao je Schwimmer.

Premijer Sanader je izrazio zadovoljstvo što je završila postmonitoring faza Vijeća Europe u Hrvatskoj "tako da možemo biti apsolutno zadovoljni s našom pozicijom u VE".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sanader je rekao da je izvijestio glavnog tajnika VE o potezima svoje Vlade čiji je cilj osigurati što brzi ulazak u euroatlantske integracije.

Premijer Sanader će se u Strasbourgu sastati i s predsjednikom Europskog parlamenta Patom Coxom, povjerenicima za vanjske poslove i proširenje Chrisom Pattenom i Guenterom Verheugenom, predsjednikom zastupničkog kluba Europske pučke stranke Hans-Gertom Poetteringom i s još nekoliko zastupnika parlamenta.

(Hina) sv br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara