Večeras svečana dodjela nagrade "Radoslav Putar"

NAGRADA "Radoslav Putar" za likovne umjetnike do 35 godina dodijelit će se večeras na svečanosti u Galeriji KrižićRoban u Zagrebu, a u konkurenciji za nagradu su Nika Radić, Ana Kaodić, Željka Gradski-Galić i Danijel Milčić.

Ocjenjivački sud, kako je istaknuto na današnjoj konferneciji za novinare, poslije podne će proglasiti dobitnika.

Utemeljitelj nagrade je Institut za suvremenu umjetnost, a ravnateljica Instituta Janka Vukmir naglasila je da se nagrada sastoji od šest tjedana boravka u New Yorku, na New Media Departmentu Sveučilišta Columbia i samostalne izložbe u proljeće 2004. u Zagrebu

Svaki natjecatelj sudjeluje s jednim radom - fotografijom i video projekcijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U radu Ocjenjivačkog suda sudjeluje prošlogodišnja dobitnica nagrade Tanja Dabo, te Ljiljana Kolešnik, Jasna Galjer, Igor Španjol i Janka Vukmir.

Radoslav Putar bio je jedan od najznačajnijih i najutjecajnijih likovnih kritičara druge polovice 20. stoljeća (1921.-1994.), te dugogodišnji direktor Suvremene galerije, a zatim Muzeja za umjetnost i obrt. Jedan je od osnivača Novih tendencija.

Organizatori su od obitelji Putar dobili dopuštenje za ime nagrade.

Nagradu "Radoslav Putar" dodijelit će zamjenica ministra kulture Biserka Cvjetičanin, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara