"Večernji list", "Jutarnji list", "Vjesnik": Papa razumije zemljoradnika i poziva na pomirbu

PAPIN posjet Slavoniji Osijeku u Đakovu, zagrebački dnevni tisak, od nedjelje, vidio je kroz poziv Svetog Oca na pomirbu i njegovo razumijevanje izrečeno zemljoradnicima da urod ne odgovara uvijek njihovu mučnom i velikom poslu.

Trećeg dana posjeta Hrvatskoj, predvodeći euharistijsko slavlje pred 220 tisuća hodočasnika u osječkoj Sportskoj zračnoj luci, Papa je priznao da ga je zadivila Slavonija, žitnica Hrvatske, što je njegove misli odvelo k zemljoradnicima, pišu novine.

Ljudima koji obrađuju zemlju treba priznati pravu vrijednost, ističe "Vjesnik" i aktualni posjet Hrvatskoj smješta na dug ekumenski put Ivana Pavla II. koji vodi od Sinaja preko Balkana do Moskve.

Osim Papina obraćanja zemljoradnicima, "Večernji list" prenosi pozdrave pjesnika Dragutina Tadijanovića prvom rimskom biskupu. Tadijanović je Svetom Ocu pročitao pjesmu koju je napisao u svojoj 15. godini, kad se Karol Wojtyla rodio.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jedini hrvatski novinar u stalnoj Papinoj pratnji Silvije Tomašević izvješćuje na stranicama "Večernjeg lista" da će Papa, unatoč prijetnjama, uskoro posjetiti BiH.

Nakon rata, zalaganje za pomirbu, solidarnost i društvenu pravdu zahtijeva hrabrost pojedinaca, Papine su riječi koje ističe "Jutarnji list" na naslovnoj stranici. Novine donose i tekst da je 15 autobusa s vjernicima došlo iz Srbije i Crne Gore, a objavljuje i razgovor s jednim od mitropolita Pravoslavne crkve, Jovanom, koji tvrdi da je realno očekivati i Papin posjet Beogradu.

Mediji donose i vijest da je dvoje hodočasnika danas umrlo zbog visoke temperature od 38 Celzijevih stupnjeva tijekom održavanja euharistijskog slavlja u Osijeku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara