Većinski sindikat u HEP-u ne podržava najavljeni štrajk Tehnosa

Hrvatski elektrogospodarski sindikat (HES), većinski sindikat u Hrvatskoj elektroprivredi (HEP), ne podržava štrajk koji je za 4. ožujka najavio Nezavisni strukovni sindikat radnika Hrvatske elektroprivrede ´Tehnos´.

´Tehnos´ je sa svojih 1.700 članova, većinom operativnog osoblja, najavio štrajk zbog toga što odredbe o tipizaciji i vrednovanju radnih mjesta nisu unesene u kolektivni ugovor, pa poslodavac, ističu, može samovoljno određivati cijenu rada.

Predsjednik HES-a Dubravko Čorak izjavio je za Hinu da se 9.250 članova HES-a neće priključiti štrajku, te da je načelo obračuna plaća u novom i starom kolektivnom ugovoru u HEP-u ostalo isto, štoviše vrijednosni bod je, kao osnovica za obračun plaće, povećan za devet posto.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čorak ističe da su tijekom pregovora sva četiri sindikata u HEP-u parafirala kolektivni ugovor koji je s Upravom u svibnju prošle godine potpisao samo HES.

Predsjednik ´Tehnosa´ Miljenko Prugovečki pak ističe da je parafirao samo zahtjeve HES-a, od kojih je taj sindikat kasnije odustao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara