Velesajam pod istragom zbog nestanka nekoliko milijuna kuna

UPRAVA Zagrebačkog velesajma nalazi se pod kriminalističkom obradom zbog sumnje u pronevjeru veće svote novca. Sigurno je da je tijekom 2004. ukradeno 500 tisuća kuna, a prema nepotvrđenim informacijama prije nekoliko godina nestalo je najmanje 2,5 milijuna kuna.

Nakon otkrića pronevjere Velesajam je podnio kaznenu prijevu protiv Đure Kovača, rukovoditelja Službe općih poslova ZV-a, a kriminalističku obradu je zatražilo Općinsko državno odvjetništvo.

Kako piše Jutarnji list, Kovač je bio nadležan za kontrolu naručivanja uredskog materijala, a pronevjera je napravljena navodno pod pokrićem naručivanja većih količina fotokopirnog papira, tonera i ostalog uredskog potrošnog materijala koji nikada nije isporučen.

Malverzacije su otkrivene nakon što je generalnom direktoru Zagrebačkog velesajma Davoru Spevecu stiglo anonimno pismo, poslije čega je uslijedila unutarnja kontrola.

"Zbog možebitne nepravilnosti pri nabavi uredskog materijala za potrebe Zagrebačkog velesajma od policije je zatraženo prikupljanje obavijeti" - stoji u priopćenju Općinskog državnog odvjetništva. Uz Speveca, policija je na informativni razgovor pozvala gotovo sve ljude iz Uprave ZV-a.

Iako je protiv Kovača podnesena kaznena prijava, Zoran Lazić, direktor Službe za Opće poslove ZV-a, koji je zasjeo na radno mjesto Đure Kovača, tvrdi da je glavni krivac za pronevjeru voditelj fotokopiraonice Mladen Mustaček. Lazić kaže da je Kovač protiv Mustačeka podnio kaznenu prijavu kako bi vjerojatno zaštitio sebe, ali da je on direktno odgovorna osobe jer je potpisivao narudže.

Mustaček pak tvrdi da su krivci Kovač i pomoćni radnik u fotokopiraoni, te da su njih dvojica u posljednjih 15 godina zajedno naručivali robu koja nikada nije isporučena.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara