Velika akcija diljem BiH, 12 osoba uhićeno, pretreseno 30 elitnih restorana

Velika akcija diljem BiH, 12 osoba uhićeno, pretreseno 30 elitnih restorana
Foto: FAH

PRIPADNICI Državne policijske agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u BiH uhitili su 12 osoba te pretresli 30 uglavnom elitnih restorana i kafića u središtu Sarajeva zbog sumnje u porezne utaje.

Prema nalogu sarajevskog Županijskog državnog odvjetništva, u bosanskohercegovačkom glavnom gradu provedena je akcija pod nazivom Kasa pod sumnjom da su uhićeni umanjivali novčane iznose i na temelju toga prijavljivali lažne porezne prijave te plaćali manji iznos poreza.

Tijekom akcije policijski službenici SIPA-e su pretresli 30 lokacija i uhitili 12 osoba zbog sumnje da su počinile više kaznenih djela kao što su porezna utaja i računalno krivotvorenje.

Otkriveni su i privremeno oduzeti mobilni telefoni, laptopi, računala, veći iznos novca, kao i drugi uređaji na kojima su pohranjeni elektronski podaci te razni izvještaji i evidencije o financijskome prometu u ugostiteljskim objektima.

Nakon što budu ispitani u prostorijama SIPA-e, uhićene osobe bit će predane Županijskom državnom odvjetništvu, koje će odlučiti o njihovu zadržavanju u pritvoru.

Mediji su objavili kako su zbog porezne utaje uhićene odgovorne osobe i vlasnici restorana i kafića Vatra, Metropolis, Kibe, Mahala, Montana, restorana Una te restorana Luka u središtu Sarajeva.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara