Velika operacija KFOR-a i policije - uhićene tri osobe

MIROVNE snage predvođene NATO-om, policija UNMIK-a i kosovska policija započele su u utorak široku akciju potrage za ilegalnim oružjem na sjeveru Kosova na području na kojem je, pod još uvijek nerazjašnjenim okolnostima prije dva dana ubijen pripadnik međunarodne policije te su uhitile nekoliko osoba.

Dužnosnici KFOR-a objasnili su kako se radi o dvjema akcijama koje teku usporedo - jedna je vezana uz ubojstvo indijskog policajca, a druga je usmjerena na pronalaženje ilegalnog naoružanja.

Glasnogovornik kosovske policije u Kosovskoj Mitrovici Besim Hoti kazao je kako je u srijedu uhićeno nekoliko osoba te je pronađeno nešto ilegalnog naoružanja.

Odbor za zaštitu ljudskih prava i sloboda u Kosovskoj Mitrovici objavio je u srijedu kako je operacija KFOR-a i policije obuhvatila sela s albanskom većinom. Odbor je objavio kako su tijekom operacije KFOR-a i policije uhićena trojica Albanaca kod kojih je pronađena jedna automatska puška i jedna lovačka puška.

Ubojstvo indijskog policajca na sjeveru Kosova izazvalo je oštra reagiranja najviših predstavnika međunarodnih i kosovskih institucija. Iako vlasti nemaju informacija o motivima ili počiniteljima toga ubojstva, svi su jedinstveni u ocjeni da je taj incident umnogome naštetio sigurnosti na Kosovu i pozvali su građane da pruže sve informacije koje bi pomogle rasvjetljavanju ubojstva međunarodnog policajca. Zbog toga je policija objavila nagradu od 50 tisuća eura za informacije koje vode pronalaženju počinitelja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara