Veliki interes za stipendiju "Za žene u znanosti"

ISTEKAO je predviđen rok za prijavu na natječaj L'Oréala i UNESCO-a "Za žene u znanosti". Nacionalni program stipendiranja svake će godine tri perspektivne mlade znanstvenice nagraditi stipendijama od četiri tisuće eura. Broj prijavljenih na natječaj broji se u desecima, a odluka o tri najbolje stipendistice bit će poznata najkasnije do 15. veljače 2007. godine.

Odluku o prve tri stipendistice donijet će natječajna komisija na čelu sa akademikom Milanom Meštrovom, a činit će ju akademici Vladimir Marković i Vladimir Paar, državni tajnik za znanost i tehnologiju Dražen Vikić-Topić, prof. dr. Ivan Vicković, prof. dr. Goran Pichler i dr. Ksenija Zahradka.

"znimno nam je drago da smo privukli ovoliki broj zainteresiranih za ovu stipendiju. Velik broj prijavljenih kandidatkinja pokazuje kako hrvatska znanost ima svoje jake adute. Iako će biti teško između ovolikog broja odlučiti se za najbolje tri, bit će nam zadovoljstvo između pristiglih prijava izabrati tri najperspektivnije znanstvenice prirodnih znanosti u Hrvatskoj." rekao je predsjednik natječajne komisije, Akademik Milan Meštrov.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nacionalni program stipendiranja u Hrvatskoj je prvi puta predstavljen u studenom prošle godine a već se provodi u 17 zemalja širom svijeta. Dio je međunarodnog projekta "For Women in Science" koji se u suradnji L´Oréal-a i UNESCO-a provodi već devetu godinu zaredom.

Projekt "For Women in Science" osim nacionalnog programa stipendiranja, sastoji se od programa nagrađivanja znanstvenica - laureata iz cijeloga svijeta te programa međunarodnog stipendiranja perspektivnih znanstvenica koje su dosad dobile dvije hrvatske znanstvenice, Silvija Bilokapić 2004. i Anita Kriško 2006. godine.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara