Veliki iskorak prema modernizaciji: Pošta printa dokumente i dostavlja ih :)

Veliki iskorak prema modernizaciji: Pošta printa dokumente i dostavlja ih :)
Foto: 123rf, Patrik Macek/Pixsell

"POČETKOM studenoga započelo je provođenje tromjesečnog pilot-projekta Hrvatske pošte (HP) i Ministarstva pravosuđa tijekom kojeg će se putem servisa ePošta dostavljati zemljišnoknjižna pismena Općinskog suda u Zadru", priopćila je Hrvatska pošta.

Pošiljke Općinskog suda pošta će zaprimati u digitalnom obliku te ih ispisivati i dostavljati na adrese.

"Ovakav postupak dostave velik je iskorak prema modernizaciji cijelog zemljišnoknjižnog sustava. Ova jednostavna, pouzdana i inovativna usluga korisnicima jamči brzinu, učinkovitost, točnost i sigurnost", ističu u HP-u.

Dodaju da su u sustavu ePošte svi podatci zaštićeni i sigurni za pošiljatelja i korisnika.

"Unaprjeđenje i modernizacija temeljnog poslovanja važna je strateška inicijativa Strategije Pošta2022., koja obuhvaća razvoj svih komponenata temeljne djelatnosti s fokusom na razvoju infrastrukture te poboljšanju i automatizaciji procesa. Inovacije su sastavni dio strateške inicijative razvoja temeljnog poslovanja nadogradnjom postojećih usluga, a Hrvatska pošta, zahvaljujući svojim kapacitetima, građanima Republike Hrvatske može biti još više na usluzi i na ovaj način postati jedinstveno upravno mjesto za građane – šalter države", navode u priopćenju koje je naslovljeno ovako: "Ministarstvo pravosuđa uz pomoć servisa ePošta provodi digitalizaciju sudstva".

Ako niste razumjeli modernizacija, odnosno digitalizacija se očituje u sljedećem: Ministarstvo pravosuđa će mailom dostavljati pošti zemljišnoknjižna rješenja, pošta će ih printati i dostavljati građanima. Iako ta rješenja postoje na internetu i građani bi ih trebali moći sami isprintati.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara