Veliki napad Izraela na Siriju, raketirali iranske snage. Putin odmah reagirao

Veliki napad Izraela na Siriju, raketirali iranske snage. Putin odmah reagirao
Foto: EPA

IZRAELSKE vlasti su izjavile da su danas rano ujutro izvele "napade širokih razmjera" na "iranske i sirijske terorističke ciljeve", nakon što su odjeknule eksplozije oko sirijskoga glavnoga grada Damaska, a Rusija je upozorila da će izraelski napadi dovesti do "eskalacije napetosti".

Mete napada bili su ciljevi Iranskih snaga Kuds, snage iranske Islamske revolucionarne garde i sirijska vojska, napisala je u tvitu izraelska vojska.

Izrael je uzvratio na rakete za koje je rekao da su ih iranske snage u Siriji ispalile u njihovu smjeru prošle noći.

"Sirijski režim smatramo odgovornim za akcije koje su se dogodile na sirijskome teritoriju i upozoravamo ih da ne dopuštaju daljnje akcije protiv Izraela", tvitala je izraelska vojska.

"Nastavit ćemo čvrsto djelovati protiv iranskih snaga u Siriji onoliko dugo koliko bude potrebno", dodaje se.

Sirija: Blokirali smo napade

Sirijski protuzračni sustav obrane presreo je "intenzivne izraelske napade" te uništio većinu raketa korištenih u napadu, objavili su sirijski državni mediji.

Od šrapnela izraelske rakete koja je pogodila kuću u gradu Sasi jugozapadno od Damaska poginula su dva civila, objavila je sirijska službena novinska agencija SANA.

U tom području ranjeno je još ljudi, dodaje agencija bez detalja.

Rusija je osudila izraelske raketne napade na sirijski teritorij priopćivši da oni predstavljaju kršenje međunarodnog prava.

"Napadi na teritorij suverene države u potpunosti krše međunarodno pravo", rekao je zamjenik ruskog šefa diplomacije Mihail Bogdanov, a prenosi Interfax.

Izraelski napadi "dovest će do eskalacije napetosti", kazao je Bogdanov.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara