VELIKI POŽAR KOD IMOTSKOG Kanaderi stigli u pomoć, vatrogasci okružili požar i spriječili širenje na kuće

VELIKI POŽAR KOD IMOTSKOG Kanaderi stigli u pomoć, vatrogasci okružili požar i spriječili širenje na kuće

Foto: Imocki Crnjaci/Facebook,
Video: Mislava Mršić Jažić

VELIKI JE požar izbio iza Crvenog jezera kod Imotskog. Kako su nam kazali iz Javne vatrogasne postrojbe Imotski zahvaćeno je veliko područje, jak vjetar širi vatru prema naseljima. Gori borovina i stanje je opasno. Oko 19 sati ipak stižu bolje informacije. "Stanje je puno bolje, požar je okružen, ne širi se. Zahvaćeno je dosta veliko područje, ali bitno je da se ne širi više. I kanaderi nam pomažu", rekli su nam vatrogasci.
 

Na teren su poslana tri kanadera i svi raspoloživi vatrogasci iz obližnjih DVD-ova, njih oko 70-ak.

Vatrogasni zapovjednik Splitsko-dalmatinske županije Dražen Glavina najavio je kako će šumski požar kod Imotskog, koji je buknuo u ponedjeljak poslijepodne, u večernjim satima biti stavljen pod kontrolu gasitelja.

"Vatra se stavlja pod nadzor gasitelja, ostalo je još desetak posto požarišta gdje vatrogasci nisu došli i to ćemo kroz kroz dva sata staviti pod nadzor gasitelja", rekao je Glavina za Dnevnik HTV-a.
Kazao je kako je požar u blizini Crvenog jezera kod Imotskog zahvatio 25 do 35 hektara uglavnom borove šume, a uz brojne vatrogasce gase ga i tri kanadera. Naglasio je kako požarom nisu ugrožene kuće niti drugi objekti.

Požar je buknuo oko 16,15 sati kada je vatra zahvatila gustu borovu šumu, a gase ga brojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske postrojbe iz Divulja.

MORH je izvijestio kako su u gašenje tog požara popodne upućena tri kanadera Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara