VELIKI POŽAR U SREDIŠTU RIMA Autobus se zapalio i eksplodirao

VELIKI POŽAR U SREDIŠTU RIMA Autobus se zapalio i eksplodirao
Foto: Hina/EPA 
 
 
TALIJANSKI mediji javljaju kako se u središtu Rima zapalio autobus, nakon čega je eksplodirao, izazvavši paniku jer su ljudi prvo pomislili na teroristički napad.  

Dramatične snimke i fotografije s mjesta događaja prikazuju autobus u plamenu i gusti crni dim koji se širi gradom.
 
Policija i hitne službe stigle su na mjesto incidenta, a vatra se navodno proširila na obližnju trgovinu. Putnici i vozač su evakuirani na sigurno, no žena koja je prolazila pored vozila zadobila je lakše ozljede i završila u bolnici, prenosi talijanska novinska agencija ANSA.
 
 
Sedmi ovakav incident ove godine
 
Mediji navode na je vozač spasio sve putnike u autobusu. Čim je shvatio da nešto gori, zaustavio je bus i rekao putnicima da izađu. Vlasti su upozorile stanovnike u ovom području da zatvore prozore na svojim domovima zbog ispuštanja otrovnih plinova.
 
Vodeća tvrtka u rimskom javnom prijevozu Atac pokrenula je istragu uzroka incidenta, sedmog ovakve vrste u ovoj godini, piše The Local. Tvrtka je objavila da je autobus bio star 15 godina i potpuno je uništen.
 
"30 posto Atacovih autobusa nije za vožnju, prsječna starost im je 14 godina"
 
Tvrtka Atac prošle je godine proglašena nesolventnom, nakon što je izmađu 2009. i 2016. imala gubitak od 1,4 milijarde eura. ANSA prenosi tvrdnje sindikata da oko 30 posto od 2000 Atacovih autobusa nije za vožnju i prosječna starost im je 14 godina, dok je europski standard između 7 i 8 godina.
 
"Puno se autobusa zapali u gradu. Procjenjujemo da se ovakvi slučajevi dogode jednom mjesečno", upozorio je Michele Frullo iz sindikata USB.
 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara