Veljača nakon sastanka s Kolindom: Plenković je bio puno konkretniji

Veljača nakon sastanka s Kolindom: Plenković je bio puno konkretniji
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

PREDSJEDNICA Kolinda Grabar Kitarović primila je danas u 12 sati predstavnice inicijative #SpasiMe.

"Ovo je bio sastanak od simboličke važnosti za ovu inicijativu - predsjednica ju je podržala, mi smo razgovarali o potencijalnim modelima, obzirom da smo svjesni njezinih ovlasti po pitanjima naših zahtjeva i pokušat ćemo naći model u kojem će ona i javno podržati ono što radimo. Što se tiče jučerašnjeg sastanka s premijerom Andrejem Plenkovićem, on je za nas bio konkretniji, mnogo važniji u konkretnijim pitanjima i tamo smo naišli na dobru volju - to je moj osobni dojam", rekla je Jelena Veljača, predvodnica inicijative #spasime nakon sastanka, javlja HRT.

Kolinda nije bila na prosvjedu u subotu, što je obrazložila privatnim obvezama, o čemu Veljača nije htjela u javnosti govoriti. Kazala je samo da su tu temu prošli vrlo elegantno i damski. Bilo joj je važno što je Grabar-Kitarović pročitala njihove zahtjeve.

Veljača je ponovila da predsjednica nema ovlasti da na te zahtjeve reagira onako kako je reagirao premijer Plenković i ministri. Ponovila je kako su zaista spremni za suradnju i uključit će i stručnjake u tu priču. Daljnji koraci su osnivanje radnih skupina u svakom ministarstvu, vezano uz konkretne zahtjeve. 

Veljača je rekla da će medijima biti dostupna imena i prezimena stručnjaka u najkraćem mogućem roku - trenutno pregovaraju s udrugama koje imaju stručnjake u svojim timovima. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara