Veljko Bulajić: Vrdoljak je bez mojeg odobrenja koristio materijale za seriju "Tito"

Veljko Bulajić: Vrdoljak je bez mojeg odobrenja koristio materijale za seriju "Tito"

Tekst: S.C.H.
Foto: Ilustracija

POZNATI redatelj Veljko Bulajić optužio je autora serije "Tito" Antuna Vrdoljaka da je bez pitanja i njegove dozvole u dokumentarcu koristio memoare o Josipu Brozu, koje je Bulajić svojevremeno snimao za TV Zagreb.

Kako prenosi Jutarnji list, Bulajić je napomenuo kako "nema namjeru od slučaja napraviti cirkus", no da u svakom slučaju od HTV-a, koji je upravo počeo prikazivati Vrdoljakovu seriju, očekuje objašnjenje tko je vlasnik serije - HTV ili Mediteran film koji je producent serijala. Bulajić tvrdi da je neposredno prije početka emitiranja prve epizode serijala "Tito" dobio informaciju da su u dokumentarcu korišteni i njegovi materijali iz serije "Titovi memoari", no da mu nitko nije rekao u kojoj količini i po kojim osnovama, što smatra prilično neuobičajenim ponašanjem.

Nitko nije tražio Bulajićevu dozvolu za korištenje materijala

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Bulajić navodi da je većina prve epizode sadržavala sekvence njegova dokumentarca, posebno one u kojima se ostarjeli Tito, udobno zavaljen u fotelju i sa cigarom u rukama, prisjeća svojeg djetinjstva i mladosti.

HTV je listu potvrdio da je, prema ugovoru koji je potpisan s Antunom Vrdoljakom, producentska kuća Mediteran sama trebala riješiti s Bulajićem stvar oko korištenja njegovih materijala i autorskih prava, čime je HTV sa sebe skinuo odgovornost oko cijele situacije, no Bulajić o tome nije bio obaviješten.

"Meni nisu poznati dogovori HTV-a i Mediteran filma. Po meni, vlasnik serije 'Titovi memoari' je HTV, ali ja sam ipak autor tog priloga i red bi bio da sam kontaktiran", rekao je Bulajić.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara