vesna pusić: želimo tješnju suradnju s ls-om i librom

Predsjednica HNSa Vesna Pusić na današnjoj konferenciji za novinare u Splitu ocijenila je kako na hrvatskoj političkoj sceni ima dosta prostora za liberalnodemokratsku i građansku opciju, te istaknula da njezina stranka želi tješnju suradnju s LSom i Librom, a u nekim pitanjima i HSLSom.

Odgovarajući na novinarski upit kazala je da će SDP uvijek biti potencijalni koalicijski partner HNS-a dodajući kako će SDP morati redefinirati svoju poziciju, te da ona ne može predvidjeti kako će se ta stranka profilirati.

Predsjednica HNS-a se prije konferencije za novinare sastala s vodstvom HNS-a Splitsko-dalmatinske županije s kojim je analizirala izborne rezultate u 10. izbornoj jedinici i dogovorila daljnje akcije.

Pusić je istaknula da je u Splitsko-dalmatinskoj županiji pokrivenost područja podružnicama HNS-a "kritična" te najavila da će se slijedećih mjeseci osnovati pet podružnica, i to u Muću i na otoku Hvaru.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cilj je stranke da na idućim parlamentarnim izborima udvostruči broj glasova. "HNS više nikada neće biti u poziciji male stranke koja prati veliku u ostvarivanju njezinih projekata", kazala je Pusić.

Komentirajući rad Sanaderove Vlade, Pusić je napomenula da nova Vlada još nije zapravo profunkcionirala jer nema proračun, ali pozdravlja promjenu političkih stavova HDZ-a, dok je s druge strane praktični potezi nekih članova Vlade zabrinjavaju.

(Hina) em md

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara