Vesna Škare-Ožbolt: Pokrenuti proizvodnju u Slavoniji

NOSITELJICA liste HSLS-DC za 4. izbornu jedinicu Vesna ŠkareOžbolt danas je na predstavljanju u Osijeku rekla da je Slavoniji potreban oporavak i nova ekonomska politika, te kako bi bilo loše "da Hrvatska u EU uđe kao zemlja stranih banaka i stranih trgovačkih lanaca jer bi bila u kolonijalnom odnosu" pa je i zbog toga iznimno važno pokrenuti proizvodnju u Slavoniji.

Kako je ocijenila Škare-Ožbolt, "drugi dijelovi Hrvatske razvijali su se na štetu Slavonije, a i neki vladajući političari nedavno su potvrdili kako za tu regiju nije dovoljno učinjeno". Nositeljica liste za 4. izbornu jedinicu (Osječko-baranjska i Virovitičko-podravska županija) rekla je- predstavljajući gospodarski program te koalicije za Slavoniju, Baranju i zapadni Srijem - kako su neke njegove točke preustroj državne uprave i osnutak ministarstva za regionalni razvoj, koje bi se brinulo o ravnomjernom razvoju svih regija, te preseljenje Ministarstva poljoprivrede i Državne uprave za vode u Slavoniju.

Koalicija se zauzima i za to da se zaustavi negativna demografska slika, te za poticanje izvoza i postupuno destimuliranje uvoza jer sada uvozimo hranu vrijednu 1,2 milijarde dolara, a možemo je proizvesti, ocijenila je Vesna Škare-Ožbolt.

Osim strateških prometnica i sustava navodnjavanja u Slavoniji, Vesna Škare-Ožbolt zauzela se za novu strategiju privatizacije, u kojoj se, među ostalim, ne bi dopustilo gašenje tvrtke najmanje dvije godine nakon privatizacije i u kojoj bi se odredila strateška trgovačka društva koja su pretežito u državnom vlasništvu i koja uspješno rade, a treba ih privatizirati isključivo na domaćem tržištu. Zauzela se i za osnutak agrobanke i državne agencije za marketing koja bi promicala hrvatske proizvode u Europi. "Ako uđemo u Vladu, nećemo trošiti vrijeme na analizu stanja i određivanje programa jer mi imamo programe", ocijenila je Vesna Škare-Ožbolt.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara