Vesna Škare-Ožbolt prozvala Damira Polančeca zbog privatizacije Istre d.d.

Vesna Škare-Ožbolt prozvala Damira Polančeca zbog privatizacije Istre d.d.

NA DANAS održanoj konferenciji za novinare s temom "Zašto je Vlada zaboravila ukinuti HFP?", predsjednica Demokratskog centra Vesna Škare-Ožbolt je rekla kako "svi događaji oko Fonda ukazuju na činjenicu da je u ovom trenutku suvišan".

Predsjednica DC-a je stoga pozvala Vladu da konačno krene u najavljeno, no "zaboravljeno" raspuštanje Hrvatskog fonda za privatizaciju, no da prije toga utvrdi novi model privatizacije. Zatraženo je i da se na posljednjoj sjednici Sabora, koja će se održati u rujnu, "rasprave posljednje četiri godine rada HFP-a, kako bi javnost konačno bila upoznata na koji su način privatizirane tvrtke u Hrvatskoj".

Škare-Ožbolt je još jednom podsjetila da se opće stanje u privatizaciji u državi pogoršava iz dana u dan, a odgovorni i dalje drže glavu u pijesku. Damira Polančeca je predsjednica DC-a prozvala za nezakonitu privatizaciju tvrtke Istra koja je 2005. godine "prodana najnepovoljnijem ponuđaču", tvrtki Puljanka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica DC-a navodi kako je i ta privatizacija, uz Polančecov blagoslov, izvršena po istom modelu po kojem je nedavno KIM trebao biti prodan tvrtki Chemoderm, a u prilog tome je predočila presliku odluke HFP-a o prodaji Istre Puljanki.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara