Veterani kamionom zgazili cvijeće u Vodicama, tvrde da je to petokraka

Veterani kamionom zgazili cvijeće u Vodicama, tvrde da je to petokraka

Foto: Info Vodice

RATNI veterani iz Vodica jučer su se pobunili zbog nasada cvijeća. Oni naime tvrde da je cvijeće na prometnom otoku ispred stare zgrade općine u Vodicama zasađeno u obliku petokrake.

 

No nisu stali na tome pa je tako netko od veterana, ili netko tko dijeli njihovo mišljenje, kamionom pregazio nasad cvijeća koji zapravo tvori oblik cvijeta, a usput je i službeni logo Turističke zajednice Vodice, piše portal Info Vodice.

Ratnim veteranima priviđa se petokraka

"Radi se o logu TZ Vodice koji je godinama bio ispred ljekarne i tamo nije nikad nikome nije smetao. Grb koji je prije bio nismo mogli napraviti zato što je površina smanjena, a kako nema zaštitnih stupića da se preko površine ne gazi, zasađene su begonije i formiran logo TZ Vodice. Radi se o narančastim begonijama, samo, nažalost, nisu se uspjele otvoriti", rekao je za vodički portal Stanko Birin, direktora tvrtke koja se brine za održavanje zelenih površina Grada Vodica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No ratni veterani u cvijeću vide zvijezdu petokraku.

"Nije dostojno i primjereno da u mom mjestu od cvijeća bude zvijezda petokraka i to samo 50 metara od spomenika hrvatskim braniteljima. Molio bih da se ovo sanira, vrati na stanje onakvo kakvo je prije bilo, ako oni ne mogu, onda ću ja o svom trošku sanirati", rekao je za vodički portal Radoslav Juričev Sudac, dragovoljac Domovinskog rata i tenkist 113. šibenske brigade.

Nakon što su veterani uveli red u "komunističke" begonije kamionom, komunalna tvrtka će vjerojatno ponovno morati preorati zelenu površinu, no pitanje je hoće li novo cvijeće biti oblikovano u obliku loga TZ Vodice, koji veteranima očito previše vuče na petokraku, ili će se vratiti oblik hrvatskog grba koji je krasio vodičku prometnicu proteklo vrijeme.

Inače, u Drugom svjetskom ratu, pod tom istom petokrakom o kojoj haluciniraju današnji ratni veterani, poginulo je 196 ljudi iz Vodica i okolice. U tom mjestu koje je 1941. godine imalo 3.300 stanovnika, 1.428 ih je sudjelovalo u narodnooslobodilačkoj borbi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara