"Victoria Beckham ima migrenu" na međunarodnom festivalu u Poljskoj

PLESNA predstava "Victoria Beckham ima migrenu" koreografkinje Marjane Krajač i dramaturga Olivera Frljića, 11. studenog gostuje na 11. Međunarodnom festivalu plesnih kazališta u Lublinu, u Poljskoj. Festival se održava od 7. do 11. studenog 2007. godine.

Hvaljena i kontroverzna, jedna od najzapaženijih plesnih predstava prošle sezone kompanije Sodaberg, odvija se na liniji fenomenologije Victoria-Paris-Marylin–Manon (Beckham, Hilton, Monroe, Lescaut) te svih ostalih koje bi se mogle, direktnije ili indirektnije, svrstati u ovaj asocijacijski niz. Fizičkim prolaskom kroz mnoštvo referentnih materijala izvođačice Larisa Lipovac, Andreja Široki, Maja Marjančić i Roberta Milevoj furiozno i do zadnjeg daha konstruiraju i probijaju put za svoje vlastito bivanje u Victoriji - u doslovnom i prenesenom smislu.

Predstava je premijerno izvedena na otvorenju 7. Platforme mladih koreografa 2006. godine, a do sada je, osim u Hrvatskoj, ostvarila zapaženo gostovanje u Pakistanu na Međunarodnom festivalu izvedbenih umjetnosti.

Međunarodni festival plesnih kazališta (International Dance Theatres Festival) u Lublinu prvi puta je organiziran 1997. godine i jedan je od najvažnijih plesnih festivala u Poljskoj. U susret novom desetljeću trajanja Festivala, organizatori su željeli predstaviti umjetnike koji su se pojavili na plesnim pozornicama u proteklih deset godina donoseći inovativne perspektive u svijet suvremenog plesa.

Pored nastupa u umjetničkom dijelu festivala, hrvatske umjetnice će u sklopu edukativnog dijela festivala održati radionice suvremenog plesa: Marjana Krajač na temu "Koreografija, kompozicija i koncept", a Roberta Milevoj na temu "Suvremene plesne tehnike".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara