Video - Donald Trump: Zajebao sam Gadafija

Foto: JLP

DONALD TRUMP zadnjih je dana čest gost najkontroverznijeg američkog (a vjerojatno i svjetskog) informativnog kanala, Fox Newsa, čijim je novinarima postao zanimljiv zbog najave da će se boriti za republikansku nominaciju u predsjedničkoj utrci 2012. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
U Foxovoj emisiji Monday morning Trump se hvalio svojim vanjskopolitičkim referencama, a jedna od kritičnih stavki, prema njegovu mišljenju, je što je, kako sam kaže, "zajebao" libijskog pukovnika Moamera Gadafija. "Vjerojatno imam više iskustva u vanjskoj politici od bilo koga drugog", kaže Trump koji se pohvalio da je mnogim svjetskim vođama prodavao nekretnine za opscene svote novca.

"Poslovao sam sa svima. Poslovao sam i Gadafijem. Za korištenje moje zemlje na jednu večer platio mi je više nego što bih zaradio da sam je iznajmljivao dvije godine. I onda ga nisam ni pustio da koristi tu zemlju. To je ono što bi trebali raditi. Ne želim koristiti tu riječ, ali zajebao sam ga", rekao je Trump.

Kontroverzni milijarder referirao se na događaj iz 2009. godine, kada je Gadafi iznajmio zemljište u predgrađu New Yorka na kojem je libijski vođa trebao podignuti svoj beduinski šator za vrijeme boravka u SAD-u. Nakon što je napadnut zbog poslovanja s diktatorom, Trump se pravio lud, kazavši da nije ni znao da je zemljište iznajmljeno Gadafiju, te ga navodno istjerao sa svoje zemlje. Novac je, čini se, zadržao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara