Video - Srdačan susret Kosorice, Pahora i Tadića: "Tadić bez kravate dočekao kumu"

Foto: Cropix
Video: preuzet uz dozvolu RTS

NAKON posjeta Izraelu, premijerka Kosor danas se u Smederevu sastala sa svojim kolegama: srpskim predsjednikom Tadićem te slovenskim premijerom Pahorom. Sastanak je počeo u 11.30 u vili "Zlatni breg" nakon čega su predviđene izjave za medije. Vila u kojoj se sastaju nekada je bila ljetnikovac dinastije Obrenović, a danas je rezidencija srpske vlade.

Kako prenosi Tanjug, okupljeni novinari prije dolaska Kosor i Pahora pitali su srpskog predsjednika je li pripremio kakvu šalu za svoje kolege na što je on rekao da nije pa su ga novinari zatim pitali je li vidio Indexovu šalu o udaji Jadranke Kosor te razmišlja li možda da joj bude kum. Tadić se na to pitanje  nasmijao, a Press je napisao tekst s naslovom "Tadić dočekao kumu".

Nakon zajedničkog fotografiranja, troje čelnika, koji nisu davali izjave, uputilo se na sastanak na kojemu je bilo riječi o ekonomskoj i političkoj suradnji te procesu europskih integracija regije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako prenosi RTS, Kosor, Tadić i Pahor usvojili su zajedničku izjavu kojom žele promovirati dobre odnose triju država i naroda, razvoj zajedničke ekonomije i zajednički nastup na trećim tržištima. "Naše zemlje imaju zajednički cilj da promoviraju bližu suradnju između gospodarskih subjekata, udruženja i agencija odgovornih za ekonomsku suradnju s inozemstvom o mogućoj zajedničkoj zastupljenosti i aktivnostima na trećim tržištima, uzimajući u obzir zajednički interes i iskustva naših država. Naše zemlje planiraju zajedno raditi na otkrivanju za suradnju na određenim trećim tržištima, kao i gospodarskog sektora i konkretnih projekata od obostranog interesa", stoji u zajedničkoj izjavu koju donosi RTS.

U popodnevnim satima Kosor će se sastati sa srpskim premijerom Mirkom Cvetkovićem u Beogradu, a u 17 sati susrest će se i s predstavnicima hrvatske manjine u Srbiji.

Prije nešto manje od godinu dana, točnije početkom svibnja 2010. godine, navedeni trojac sastao se prvi put te su osnovali tzv. "osobnu trilateralu". Tada je sastanak bio u Ptuju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara