Video: Američki židovski ekstremist govori o Hrvatima kao "nacističkim svinjama"

THOMPSONOV posjet SAD-u i njegova turneja "Bilo jednom u Hrvatskoj" izazvali su žestoke reakcije dijela američkih stanovnika, uglavnom Židova  i Srba, a jedna je reakcija objavljena i na stranici židovske ekstremističke grupe koja se naziva Jewish Task Force (JTF), a koja svoju "zadaću" opisuje kao spašavanje Amerike i Izraela od islamskog terorizma.

JTF je nastala od Židovske obrambene lige (JDL), militantne židovske organizacije koja je 1960-ih nastala kako bi branila ortodokosne Židove od nasilja na američkim ulicama, da bi se postupno povezala s ekstremnom izraelskom desnicom te bila upetljana u niz terorističkih aktivnosti na američkom tlu, usmjerenih, između ostalog, i protiv sovjetskih diplomatskih predstavništava.

Njihovu internet stranicu "krase" brojne video poruke, a jedna je posvećena i Hrvatskoj. U njoj, čelnik JTF-a Victor Vancier a.k.a. Chaim Ben Pesach Hrvate u SAD-u naziva "prljavim nacističkim svinjama koje bi trebale pomrijeti od raka", a Hrvatsku naziva nacističkom zemljom, kao i njezine vođe.

Ovaj "znalac" hrvatske kulture poziva tvorce američke vanjske politike da pokrenu kampanju protiv Hrvata koji su "otvoreni nacisti".

Vancier se pita zašto Amerika podupire Hrvatsku, a ne primjerice Srbiju koja je oduvijek bila njihov prijatelj i saveznik. Prije nego li se osvrne na povijesni pregled sukoba između "nacističke i zločinačke" Hrvatske koja se borila protiv "junačke i pravedne Srbije", autor snimke zahvaljuje jednom srpskom članu njihova pokreta, za kojega na kraju snimke zaključuje kako bi trebao postati "masovni".

Vancier najprije govori o "nacističkom bendu" Thompson, za čije ime, kaže, nije siguran kako se izgovara. Na koncertima tog "benda", objašnjava nadalje, fanovi otvoreno nacistički salutiraju uzvikom "Sieg Heil!".

"Hrvatska glazba, kultura i sve vezano za Hrvate je bezveze"

U nastavku vođa JTF-a govori o nacističkom bendu čije su "takozvane pjesme" bezveze. "Takozvane, jer njihova je glazba zapravo hrpa buke.  I pjevaju stihove koji slave holokaust. Njihova je glazba bezveze, hrvatska glazba, hrvatska kultura i sve vezano za Hrvate je bezveze", kaže muškarac na snimci.

Nije mu, kaže, jasno, zašto Amerika podržava Hrvatsku koja je "otvoreno, entuzijastično i fanatično podržavala Hitlera tijekom 2. svjetskog rata, dok su Srbi, predivni, junački, pravedni Srbi, bili njihovi saveznici u oba svjetska rata".

"Srbi su spasili na stotine američkih pilota čiji su zrakoplovi srušeni u Jugoslaviji od strane njemačkih i hrvatskih nacista. Srbi su ih spasili, Srbi su uvijek bili naši prijatelji i saveznici, a mi smo ih izdali. Bill i Hillary Clinton bombardirali su Srbe i ubili na tisuće njih. To su isti Bill i Hillary koji nikada ne bi bombardirali Iran radi zaustavljanja njihova nuklearnog programa, a što bi trebali učiniti, što je neophodno za naš opstanak. Ne, nikada oni ne bi bombardirali muslimansku zemlju. Ali zato su bombardirali srpske kršćane", poziva na bombardiranje Irana Vancier te u nastavku pojašnjava kako su "Hrvati bili nacisti, još uvijek su to, i uvijek će to biti".

"Srbija se branila od naroda koji otvoreno priznaje da su nacisti"

"To je nevjerojatno!", nastavlja, "Sjećate li se kada su Bill i Hillary Clinton vodili kampanju protiv junačkog srpskog naroda 1999. godine, bombardirali su nevine Srbe i pobili na tisuće nevinih muškaraca, žena i djece? I koliko su zli mediji, pomrijeli barem svi od raka, vodili nemilosrdnu kampanju protiv Srba govoreći da su oni ratni zločinci, barbari koji su počinili genocid...?", postavlja svojoj "publici" pitanje Vancier.

Istina je zapravo, nastavlja dalje, da su se Srbi "branili" od naroda koji je otvoreno priznao da su nacisti.

"Neki ljudi ovdje na YouTubeu lažu, bosanski muslimani su notorni lažljivci...Hrvati se u većini slučajeva ni ne trude lagati, nego otvoreno priznaju da su nacisti. Oni ne samo da su ubili na stotine tisuća Srba, nego i 90 tisuća jugoslavenskih Židova tijekom holokausta", poučava autor snimke te dodaje kako su Srbi bili "dobar narod koji se borio protiv bosanskih muslimanskih nacista".

"Hrvati su držali koncentracijske logore u kojima su pobili tisuće nevinih Srba, muškaraca, žena i djece, oni su svi ubijeni, na stotine tisuća njih ubijeno je tijekom holokausta. Hrvatski nacisti u suradnji s njemačkim nacistima su proveli taj holokaust", nastavlja te dodaje kako Hrvati i danas putem svojih medija slave Hitlera i naciste. "Njihovi vođe su bili nacisti, Hrvatsku vode otvoreni nacisti. Imaju medije i bendove koji su otvoreni nacisti, taj narod otvoreno hvali Hitlera i holokaust", kaže on.

Hrvate koji žive u SAD-u naziva "prljavim, nacističkim svinjama, petokoloncima, izdajicama koje bi trebale umrijeti od raka". Na kraju poziva "publiku" da na internetu provjere više informacija o "nacističkom bendu" Thompson, čije koncerte podržavaju i "hrvatske takozvane crkve".

JTF se, inače, javnosti obraća dva puta tjedno redovnim emisijama na QPTV, kablovskoj TV-postaji u njujorškoj općini Queens.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara