KORONAVIRUS U HRVATSKOJ

VIDEO Bandić: A ko bi trebao preuzeti Stožer, vidi boga ti. Moja mama?

VIDEO Bandić: A ko bi trebao preuzeti Stožer, vidi boga ti. Moja mama?
Foto: Pixsell

U PODNE je održana nova presica zagrebačkog Stožera o koronavirusu.

Na prekjučerašnjoj se višestruki USKOK-ov optuženik i gradonačelnik Zagreba uspoređivao s Isusom i svađao s novinarima, a na jučerašnjoj je najavio kresanje plaća od 20 posto u Zagrebu.

TEKSTUALNI PRIJENOS

"Grad Zagreb danas ima 360 pozitivnih bolesnika. Jučer je testirano 208 građana, od toga je evidentirano devet pozitivnih. Imamo dvoje evidentiranih u zatvorenoj psihijatrijskoj bolnici za djecu - jedan liječnik i jedna tehnička osoba iz bolnice. 34 osobe smo stavili u samoizolaciju, danas ćemo napraviti testiranje. Bolnica je već dezinficirana, a bolesnici su zbrinuti, tako da o njima sada brine deset članova osoblja, od toga pet liječnika i pet medicinskih tehničara", rekao je pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč.

"4748 osoba je u samoizolaciji, 12 osoba je u karanteni na području Zagreba", rekla je zamjenica ravnatelja Nastavnog zavoda "Dr. Andrija Štampar". 

U Zagrebu zaraženo devet policajaca, 245 kršenja samoizolacije

"Poseban nadzor vršimo nad osobama koje su u samoizolaciji i na kućnom liječenju. U 245 slučajeva smo utvrdili da osobe krše samoizolaciju. U 22 slučaja smo utvrdili da trgovine i ugostiteljski objekti krše mjeru zabrane okupljanja, a u 9 da mjeru krše građani", rekao je načelnik PU zagrebačke Marko Rašić.

"Devet policijskih službenika je pozitivno na koronavirus, a 57 ih je u izolaciji", dodao je Rašić.

Bandić: Sugrađani, nemojte dozvoliti ugrozu drugih građana i svoje zdravlje

"Još jednom zahvala svima. Prvo da se zahvalim našim tržnicama Grada Zagreba što su poštujući mjere otvorili na četiri placa kioske za OPG-ovce. Apeliram na sve naše sugrađane da se ne šale i da poštuju mjere samoizolacije i karantene i da ne dozvole ugrozu drugih građana i svoje zdravlje. Jučer je prvi put u Zagrebu kazneno prijavljena osoba zbog kršenja", rekao je Bandić.

"Nasreću, mi nemamo za sada nijednog pozitivnog ni u jednom od 11 domova za starije", rekao je Bandić na pitanje o slučaju u Domu za starije u Splitu.

O komadima zgrada koje su još na ulicama nakon potresa: Odite sada u grad, kranovi i dizalice su sad u gradu

Novinari pitaju Bandića o Marasovoj jutrošnjoj kritici da je grad pun građevinskog materijala. Podsjetimo, Index je jučer objavio kako grad izgleda više od dva tjedna nakon potresa, a na ulicama je još hrpa dijelova zgrada otpalih u potresu.

O stavljanju sebe za šefa Stožera: Vidi boga ti. A 'ko bi trebao, moja mama?

"Nisam dobio prijedlog od njega, kad dobijem prijedlog, primit ću ga kao svakog drugog građana. Za dobronamjerne, odite sada u grad, kranovi i dizalice su sad u gradu, svakog dana bit će ih više. Zadnjih par dana je vijest kako se Bandić drznio preuzeti Stožer. Vidi boga ti. A 'ko bi trebao, moja mama? Imamo dvije nemani, covid i potres", rekao je Bandić.

Bandić je još rekao da "sajmovanja neće biti jer je to javno okupljanje, a javna okupljanja su zabranjena".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara