VIDEO Beroš: Prihvatljivije je za dijete da bude u domu nego u istospolnoj obitelji

VIDEO Beroš: Prihvatljivije je za dijete da bude u domu nego u istospolnoj obitelji
Screenshot: N1 Televizija

NOSITELJI lista u X. izbornoj jedinici, HDZ-ovac Vili Beroš i SDP-ovac Arsen Bauk, gostovali su na N1 Televiziji.

Na kraju emisije u kojoj su razgovarali o aktualnim temama i programima voditeljica ih je upitala je li za dijete  bez roditeljske skrbi bolje da bude u domu ili u istospolnoj obitelji.

Arsen Bauk je odgovorio kako je za dijete bolje da bude u obitelji, no ministar zdravstva misli drugačije.

"Situacija je specifična. Ako je okruženje u domu zdravo, to bi bilo prihvatljivije", rekao je Beroš.

I Bauk i Beroš osudili su sramotne natpise u Zagrebu kojima se vrijeđa Srbe.

Što se tiče njihovih plasmana na listama, istaknuli su da stranke same procjenjuju koji su njihovi kandidati koji mogu dobiti najviše glasova te da to ne mora nužno značiti da su kandidati smješteni prema porijeklu i da neki kandidati ne mogu izvan svoga mjesta prebivališta osvojiti najveći broj glasova.

Beroš o pobačaju: Važno je pravo na odabir

Beroš je prokomentirao i zakon o pobačaju. "Postoji zakon koji nije restriktivan, treba ga osuvremeniti. Pravo na odabir je apsolutno važno i prema rješenju Ustavnog suda su određeni potpuno jasni okviri, ispod određenih civilizacijskih okvira ne možemo ići. Razgovor o preventivi puno je važnija stvar, kako bismo učinili sve da toga zadnjeg uopće ne dođe", rekao je Vili Beroš dodavši da je važno da se ne dogodi da se u nekoj bolnici svi liječnici pozivaju na priziv savjesti pa da ne bude nijednoga koji obavlja prekid neželjene trudnoće.

Nošenje Hrvatske s koronavirusom

Beroš je rekao da se Hrvatska savršeno nosila s koronavirusom, ali se Bauk nije složio. 

"Prva faza tzv. Nacionalni stožer, kad je cijela zemlja bila solidarna i postojala je nepodijeljena podrška i vlasti i radu Nacionalnog stožera. Druga faza bila je kad je Nacionalni stožer postao vladin stožer, kad su izašli iz okvira donošenja epidemioloških odluka i ušli u donošenje Vladinih odluka. Tu se već Stožer počeo polako odmicati od faze nacionalnog jedinstva i počeo biti Vladino pridruženo tijelo. Treća, najgora faza je kad je HDZ donio odluku o izlasku na izbore, a Stožer postao HDZ-ov stožer", rekao je Bauk.

Dodao je da je u travnju Beroš bio najpopularniji političar u Hrvatskoj, u svibnju drugi, a u lipnju treći. "Krivulja mu je išla prema dolje, onako kako je Stožer pokušao biti iskorišten u funkciji HDZ-ovog biračkog stožera", rekao je Bauk.

Beroš je odgovorio da u radu Stožera nije htio nikakvu svoju popularnost, nego da je ona proizašla iz niza razloga te da je utemeljena u stručnosti. "Da je Stožer bio političko tijelo, onda bi se ono držalo do izbora", rekao je Beroš na N1 televiziji

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara