Video - Božja posla: Potukli se monasi pred srpskim manastirom Gračanica

Video - Božja posla: Potukli se monasi pred srpskim manastirom Gračanica

Tekst: Z.J.
Foto: Pravoslavna-Srbija
Video: YouTube

ISPRED manastira Gračanica na Kosovu jučer je došlo do fizičkog obračuna između onih monaha koji podržavaju smijenjenog vladiku raško-prizrenskog Artemija i monaha koji podržavaju odluku Sinode Srpske pravoslavne crkve. Prema informacijama koje prenosi Press online, do opće tučnjave monaha došlo je kada je grupa predvođena crnorečkim kaluđerima pokušala na silu ući u manastir da bi, kako su rekli, zaštitili vladiku Artemija. U tučnjavi "božjih ljudi" nije bilo povrijeđenih, a veći sukob spriječili su vojnici KFOR-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, prije dva dana je Sinoda SPC-a zbog sumnjivog poslovanja razvlastila vladiku Artemija i na njegovo mjesto kao administratora postavila umirovljenog vladiku zahumsko-hercegovačkog Atanasija Jevtića. Vladika Atanasije jučer je i službeno preuzeo dužnost administratora i pred oko 200 vjernika održao liturgiju.

Do tučnjave monaha je došlo neposredno nakon liturgije. Prema pisanju Pressa, monasi su se u tučnjavi međusobno povlačili za brade, a nakon tučnjave su preskočili ulaz u manastir i nasilno pokušali ući u manastir.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara