VIDEO Divljaci na Bleiburgu napali novinare, jedan Indexovom iščupao mobitel

VIDEO Divljaci na Bleiburgu napali novinare, jedan Indexovom iščupao mobitel

Screenshot: Index

NIJE dugo trebalo proći do incidenta na Bleiburgu.

>> VIDEO Austrijska policija je na nogama, nervozni pohoditelji Bleiburga prijete novinarima

Nakon mise, sudionici okupljanja u Bleiburgu uputili su se prema Bleiburškom polju gdje će se održati središnja komemoracija, a ispred ulaza u taj dio divljaci su napali novinare.

"Hoćeš jedan na jedan? Jebem ti mater"

Prvi je nastradao slovenski snimatelj kojem su dvojica mladića počela prigovarati jer snima okupljanje. Jednako je prošao i Indexov snimatelj koji se nalazio u blizini i stao u obranu slovenskog kolege.

Jedan od dvojice golobradih mladaca bio je posebno agresivan i vrijeđao novinare. Vikao im je: "Smeća jedna!" U tom je trenutku došao jedan od organizatora iz Počasnog bleiburškog voda koji ga je odgurnuo i rekao mu da je u Austriji i da se ne svađa s novinarima.

No modno osviješteni mladić s glavom obrijanom sa strane i trendovskim sunčanim naočalama, odjeven sav u crno sa šahovnicom koju krasi prvo bijelo polje na prsima, nije namjeravao odustati.

U prolazu se Indexovom novinaru unio u lice i rekao: "Hoćeš jedan na jedan? Jebem ti mater u pičku."

U neposrednoj blizini nalazili su se deseci zaštitara, ali su pregledavali one koji su ulazili u prostor službene komemoracije i nisu vidjeli incident pa su novinari morali tražiti njihovu reakciju.

No prije te njihove reakcije divljak je uspio još jednom doći pred Indexovog novinara koji je snimao mobitelom i unijeti mu se u kameru.

Divljak fizički napao Indexovog novinara

"Ajde, evo stojim tu. Snimaj me. Nemaš muda sad tu nego ćeš me poslije stavljat na video, na internet", rekao je divljak i onda iščupao mobitel iz ruke našeg novinara. "Jebem ti mater u pičku, nemoj snimat", dodao je.

Novinari su opet morali tražiti intervenciju zaštitara.

Nakon što je došao jedan od organizatora iz Počasnog bleiburškog voda, divljak je Indexovom novinaru vratio mobitel koji mu je uzeo.

"Jesam te lijepo upozorio? Sad ću ti zvati policiju", rekao mu je čovjek iz organizacije, a tek su se onda pojavili i zaštitari i udaljili divljaka.

Incident se dogodio na prostoru kod ulaza u prostor Bleiburškog polja gdje će se održati centralna komemoracija. Kako javljaju Indexovi novinari, sve posjetitelje detaljno pregledavaju zaštitari, dozvoljene su samo službene hrvatske zastave, a kako se može čuti na licu mjesta, to je odluka austrijskog biskupa.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara