HOROR NA PAGU

VIDEO Dvije curice su teško ozlijeđene, jednoj se bore za život

VIDEO Dvije curice su teško ozlijeđene, jednoj se bore za život
Foto: Index

RAVNATELJ i liječnici zadarske bolnice u koju su dovedena djeca bačena koju je otac bacio s prvog kata kuće u kojoj su živjeli javnosti su otkrili da je najteže ozlijeđena sedmogodišnja djevojčica.

Kako smo doznali netom prije presice, sedmogodišnja kći je u najgorem stanju. Troje djece zadobilo je teške tjelesne ozljede, jedno lakše.

"Dvoje djece je vrlo teško povrijeđeno. Tu su dvije curice od 7 i 8 godina. One su odmah smještene u Jedinicu intenzivnog liječenja", rekao je ravnatelj bolnice pa predao riječ liječnicima.

"Sedmogodišnja djevojčica najteže je ozlijeđena. Ima brojne ozlijede glave i grudnog koša, tako da smo nju morali staviti na mehaničku ventilaciju. Ona je obrađivana do sada, no još uvijek nije stabilizirana, pa smo i u kontaktu s Ministarstvom zdravstva i u planu nam je, kada se ona stabilizira, njezin transport prema Intenzivnoj jedinici za djecu na KBC-u Rebro", rekao je voditelj odjela za intenzivnu medicinu Edi Karuc. Drugim riječima, djevojčica diše uz pomoć aparata i bore joj se za život.

Dodao je da je druga, osmogodišnja djevojčica, koja se također nalazi u jedinici intenzivnog liječenja, pri svijesti i stabilizirana.

"Za nju se sutra planira operativni zahvat", izjavio je Karuc.

Pročelnik službe za kirurgiju Saša Pavić potvrdio da su drugo dvoje djece, dječak od tri i djevojčica od pet godina, smješteni na odjelu kirurgije.

"Djevojčica ima lakše tjelesne ozlijede, uglavnom ima ogrebotine po licu i nagnječenje grudnog koša. Dječak je također stabilno, no na kontrolnim snimkama pojavilo mu se nešto zraka u grudnoj šupljini, što znači da vjerojatno ima povrijeđeno pluće. To je minimalna količina pa se tu ne mora sada ništa raditi, ali to spada u teške tjelesne ozlijede", kazao je Pavić.

Majka došla u bolnicu

Ravnatelj zadarske bolnice Željko Čulina potvrdio je da je djecu posjetila majka, a da je u bolnicu došla u pratnji djelatnice Centra za socijalnu skrb.  

"Majka je došla u bolnicu u pratnji socijalne službe, pogledala svoju djecu, u šoku je. Što će dalje biti nije u našoj nadležnosti. Mi ćemo joj osigurat da ona može biti pored svoje djece. Cilj je da se djeca što prije oporave", rekao je ravnatelj bolnice.

Podsjetimo, 54-godišnji muškarac jutros je svoje četvero djece bacio s prvog kata kuće u Pagu, u ulici Josipa bana Jelačića. Radi se o djeci u dobi od 3, 5, 7 i 8 godina, a bačena su s visine oko 6 metara. Kako doznaje Index, obitelj je inače iz unutrašnjosti Hrvatske, a kao podstanari žive u Pagu već više godina. U kući je u vrijeme događaja bila i 43-godišnja majka. Doznali smo i da je muškarac djelatnik Kampa Šimuni. Doznali smo da su prije desetak godina došli iz Virovitice.

RAZVOJ DOGAĐAJA S PAGA PRATITE NA INDEXU NA OVOM LINKU

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz horor na Pagu instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: horor na Pagu

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara