VIDEO Esih Plenkoviću: "U ovom ratu anemija vam nije opravdanje"

VIDEO Esih Plenkoviću: "U ovom ratu anemija vam nije opravdanje"
Screenshot: Sabor tv

ZASTUPNICA Nezavisnih za Hrvatsku Bruna Esih sarkastično je upitala premijera Plenkovića zašto se u nekim zemljama iskazuje protivljenje i žestoko raspravlja o tom sporazumu ako je toliko dobar i bezazlen kako poručuju on i predsjednik sabora.

Esih je rekla da se žestoka rasprava vodi u brojnim zemljama dok se u Hrvatskoj protivnike optužuje da su histerični primitivci. Plenković je Esih predbacio da po uzoru na ostale slične stranke zarađuju glasove na strahu.

"Gospodine Plenkoviću, hrvatski narod od vas ne očekuje da budete poliglot, diplomat i super euro-man. Od vas očekuju da budete državnik. Znači sluga i vođa svoga naroda, koji će jednom reći ne ovom perfidnom i tihom ratu objavljenom europskim suverenim nacijama pa tako i vašoj. U ovom ratu anemija vam nije opravdanje", rekla je Esih.

"Nitko to ne vidi osim vrlo sličnih aktera i stranaka, sličnih po svjetonazoru i položaju u društvu nastojeći na ovoj temi profitirati. Ušićariti neki politički poen, da biste, kako je rekao vaš kolega, srušili vladu ili gradsku skupštinu ili što imate već konstruktivno u vašem programu", odgovorio je Plenković.

Uzdah Plenkovića

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara