VIDEO Filipini zatvaraju popularni turistički otok: "Pretvorio se u septičku jamu"

VIDEO Filipini zatvaraju popularni turistički otok: "Pretvorio se u septičku jamu"
Screenshot: YouTube
 
FILIPINSKI predsjednik Rodrigo Duterte odobrio je zatvaranje popularnog turističkog otoka na razdoblje od 6 mjeseci zbog velikog zagađenja.
 
Duterte je rekao da su se poznate pješčane plaže otoka Boracay pretvorile u septičku jamu punu ljudskog izmeta zbog prevelikog broja posjetitelja. Otok će biti potpuno zatvoren za turiste od 26. travnja.
 
Zamjenik državnog tajnika za turizam Frederick Alegre izjavio je da bi zbog ove situacije oko 17.000 radnika u turizmu na otoku moglo biti razmješteno.
 
 
"Boracay bi mogao postati mrtav otok za manje od 10 godina"
 
"Ovo nije pitanje profita, već političke volje da se počne rješavati dugogodišnji problem zanemarivanja okoliša", rekao je Alegre. "Moramo djelovati brzo da bismo spasili otok od daljnjeg propadanja".
 
"Otok Boracay prošle je godine posjetilo više od 2 milijuna turista, što je državi donijelo prihode od oko 1 milijarde dolara. Međutim, prevelik broj turista, zanemarivanje infrastrukture, pojačana gradnja u svrhu turizma i rast siromašnih naselja prijete pretvaranjem Boracaya u mrtav otok za manje od 10 godina", pokazalo je vladino istraživanje.
 
"Otok može primiti samo 30.000 ljudi, ali na njemu se obično nalazi 70.000 - taj broj uključuje 50.000 stanovnika i 20.000 turista koji svakog dana posjete Boracay", rekao je Alegre. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara