VIDEO HDZ-ovci u Splitu pred golemom slikom Tuđmana pjevali o rođenju HDZ-a

VIDEO HDZ-ovci u Splitu pred golemom slikom Tuđmana pjevali o rođenju HDZ-a
Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL, Video: Dalmatinski portal

SPLITSKI HDZ danas je obilježio 30. obljetnicu osnutka.

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković u svom je govoru na obljetnici rekao da je njegova vlada ostvarila svoje definirane ciljeve, Hrvatska je danas bolja, a govornici na svečanosti dali su potporu Plenkoviću i njegovoj politici.

"Jačanje položaja hrvatskih branitelja, Hrvatske vojske, policije, dio su naše politike", rekao je Plenković, čiji je govor više puta pozdravljan pljeskom članova stranke na svečanosti 30. obljetnice splitskog HDZ-a u hotelu Radisson Blu dok ga je iza leđa s goleme slike gledao Tuđman.

U vrhu stranke su pazili da i drugi govornici budu samo oni HDZ-ovci koji hvale Plenkovića. 

Sve je, ukratko, prošlo idilično, a HDZ-ovce je posebno razgalio nastup Dražena Žanka koji je otpjevao: "Kad je bilo najteže, rodio se HDZ", na što su oduševljeni HDZ-ovci u ritmu pljeskali dok neki nikako nisu mogli pogoditi ritam, a neki su i zapjevali. 

Nije ponijelo jedino Vasu Brkića koji je djelovao pomalo odsutno, a kraj pjesme je umjesto u aplauzu dočekao s rukama sklupčanima u krilu te Branka Bačića čije su ruke tijekom većeg dijela radosne izvedbe iz nekog razloga bile nezainteresirano prekrižene, a tek se na kraju pridružio slavljeničkoj pjesmi.

Podizaču atmosfere, prekaljenom HDZ-ovu pjevaču Žanku za to je vrijeme leđa čuvala ogromna Tuđmanova fotografija.

Pogledajte snimku koju je snimio Dalmatinski portal

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara