Video - Hebrang: Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je priznata Hrvatska!

Video - Hebrang: Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je priznata Hrvatska!

Tekst: P.Vidov
Foto: Andrija Lučić / Cropix

BOŽIDAR KALMETA i njegova politička svita, čelni ljudi Zadarske županije, danas su na poznatom Benkovačkom sajmu ugostili stranačkog kolegu i predsjedničkog kandidata Andriju Hebranga. Na sajmu se Hebrang očito dobro zabavljao, kušavao je domaći kiseli kupus, kupio peku i buku po koje je, kako je rekao novinarima, i došao, a svoju kolekciju umjetnina je obogatio i slikom Ante Starčevića. Sliku Josipa Broza Tita mu uporni prodavač ipak nije uspio "uvaliti".

> Andrija Hebrang pao na ispitu iz domoljublja

No, pravi razlog Hebrangove posjete sajmu ipak je njegova politička kampanja. Kroz pitoreskni gradić u zadarskom zaleđu danas je povodom sajma prodefiliralo dvadesetak tisuća ljudi, od kojih su mnogi tradicionalni HDZ-ovi birači (rejting vladajuće stranke u Zadarskoj županiji dobro je poznat). No, mnogi će se od njih na izborima vjerojatno opredijeliti za neke od Hebrangovih protukandidata bliskih političkoj desnici (poput Vidoševića i Bandića) pa je HDZ-ov kandidat očito primijetio priliku da si malo poboljša ugled među narodom. Nakon zavidnog neznanja koje je pokazao u emisiji Dossier.hr, svaka promidžba mu je dobrodošla.

"Novinarka me zbunila dodatnim pitanjima!"

"Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je Hrvatska priznata, a on je priznao da je taj dan bančio dok sam ja bio na osječkoj bojišnici", rezigniran je HDZ-ov kandidat Hebrang koji je svoje već legendarne gafove (kad je ono počeo Prvi svjetski rat? op.a.) pokušao opravdati prljavom kampanjom.

"Novinarka me zbunila s pet dodatnih pitanja iako su svi ostali kandidati, uključujući Vidoševića, imali deset pitanja. Sad se vidi da će kampanja biti prljava", tumačio je Hebrang novinarima u Benkovcu. No, on će, poručio je, ostati iznad toga i neće se spuštati na razinu koja bi bila ispod civiliziranih demokratskih standarda. Doduše, teško da se može spustiti niže nakon što je na "testu informiranosti" zaradio čistu jedinicu!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Moja supruga je bolji šef financija od Šukera!"

Hebrangov posjet Benkovcu izrodio je novu anegdotu vezanu uz HDZ-ovog predsjedničkog kandidata. U pokušaju duhovitosti Hebrang je, naime, svoju suprugu proglasio boljom šeficom financija od ministra Ivana Šukera! Kupovavši sliku Ante Starčevića Hebrang je za dozvolu upitao suprugu, objasnivši kako je ona šefica kućnog budžeta.

Dežurni provokator iz mase na to mu je dobacio da u tom slučaju neće daleko dogurati. Hebrang se brzo "snašao". "Moja žena je bolji šef financija od ministra Šukera!", provalio je Hebrang. Kako će na ovu izjavu HDZ-ovog predsjedničkog kandidata reagirati ministar kojeg već sa svih strana "ribaju" zbog stanja državnih financija (MMF-ov summit u Turskoj samo je najnoviji primjer), ostaje za vidjeti. Ali vjerojatno mu neće biti drago.

Primorac reanimirao dijabetičarku kojoj je pozlilo

Hebrang nije jedini predsjednički kandidat koji je sajam u Benkovcu iskoristio za malo samopromocije. Bio je tamo i Dragan Primorac, koji svoju kandidaturu još nije službeno objavio, ali ne krije kako će to učiniti uskoro pa se čak i hvalio svojim kontaktima u timu koji je odveo Baracka Obame do Bijele kuće. S njima je, kaže, baš danas telefonski razgovarao i ponudili su mu pomoć u kampanji.

Primorac je okupljenima demonstrirao i svoje liječničke sposobnosti. Bivši ministar obrazovanja morao je reanimirati ženu koja se u jednom trenutku samo srušila na pod. Ispostavilo se da se radi o hipoglikemiji, s obzirom da je dotična gospođa dijabetičarka. Primorac je ostao smiren, uspješno je reanimirao ženu, te pozvao Hitnu pomoć da je odvede u bolnicu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara