VIDEO Hrvatska studentica se vratila iz Wuhana: Na putu je bilo komplikacija

VIDEO Hrvatska studentica se vratila iz Wuhana: Na putu je bilo komplikacija
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

U HRVATSKOJ trenutačno nema zaraženih koronavirusom, no u Zagreb se vratila studentica koja je kineski grad Wuhan - epicentar zaraze - napustila prije nepuna dva tjedna, javlja HRT. 

Anamaria Matušek doputovala je iz Kambodže, a dočekao ju je krizni stožer. 

"Upravo sam došla iz Kambodže. Inače sam studentica u Wuhanu, što je poznato po trenutnom virusu. Imala sam malih komplikacija pri dolasku u Hrvatsku. Nisu nam dozvolili let izvan Kambodže. Nakon tri dana putovanja, evo me. Moram se odmah javiti u Zavod za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar. Bit će prvi pregled, a onda još dva dana karantena doma i onda će valjda biti sve OK", rekla je Anamarija. 

Ministar zadovoljan sustavom

"Bit će u krugu obitelji te će se nadzirati njezino zdravstveno stanje. Ako po isteku 14 dana bude zdrava, dobit će rješenje o tome da zdravstveni nadzor nije potreban. Mjesta panici nema, bolesti nema, postupamo na propisani način. Moj zadatak je naglasiti taj oprez, kazao je Beroš koji je zadovoljan kako funkcionira sustav u zagrebačkoj zračnoj luci.

Podsjetimo, Ministarstvo vanjskih i europskih poslova potvrdilo je kako su četiri hrvatska državljana u Francusku stigla iz Kine te će tamo ostati u dvotjednoj izolaciji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara