Video - Iz Stožera Nadana Vidoševića tvrde kako mu ne treba šalabahter za jednostavna pitanja

Video - Iz Stožera Nadana Vidoševića tvrde kako mu ne treba šalabahter za jednostavna pitanja

Tekst: I.Kri.
Foto: Nikša Stipaničev (Cropix)
Video: YouTube

KONTROVERZE oko sumnjivog testa znanja u emisiji Dossier.hr se nastavljaju, a na snimci koja prikazuje Nadana Vidoševića dok odgovara na pitanja, može se primijetiti kako predsjednički kandidat prije odgovaranja pogledava papir koji se nalazi ispred njega.

Zbog tog priloga HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang već je zatražio istragu i kažnjavanje neprofesionalno odrađenog posla, a Vidoševićev odgovor je stigao jučer kada je na svom Facebook profilu odgovorio da Hebranga i Josipovića poziva na sučeljavanje znanjem. Vidoševićeve predložene kategorije za predsjedničkog "Milijunaša" su: ekonomija, hrvatska povijest, kultura i sport.

> Video - Vidošević želi predsjedničkog "Milijunaša": Hebranga i Josipovića pozivam na test znanja

> Buni se, a jasno je da ne zna: Stožer Andrije Hebranga tvrdi da je Vidošević znao pitanja

Tekst se nastavlja ispod oglasa

> Video - Hebrang: Sad će ispasti da Vidošević bolje od mene zna kad je priznata Hrvatska!

No, možda je Vidoševićev poziv na test znanja samo blef za kojega zna da će proći kod drugih kandidata, a kojima ne treba još jedan ovakav gaf u kampanji. No pomnijom analizom Vidoševićeva ponašanja pri odgovaranju na pitanja u HRT-ovoj emisiji može se primijetiti da je predsjednički kandidat sipao odgovore kao iz rukava.

Prije svakog odgovora, osim onoga o godini osnutka Nogometnog kluba Dinamo, Vidošević prvo pogleda papir pa kaže odgovor, točan naravno. Pri svakom pitanju, osim posljednjeg, on ne gleda u kameru nego prema dolje, dok kod onoga o Dinamovom osnutku vrlo sigurno i ponosno odgovara gledajući u kameru.

"Vidošević nije čitao odgovore s papira"

Iz Izbornog stožera predsjedničkog kandidata Nadana Vidoševića došla je oštra reakcija na činjenicu da su neki pomislili da je Vidošević odgovore čitao s papira. "Predsjednički kandidat Nadan Vidošević nije čitao odgovore ni s kakvog papira, on je odgovore jednostavno znao. S indignacijom odbijamo krajnje uvredljivo podcjenjivanje gospodina Vidoševića da nije u stanju znati podatke, nego da na jednostavna pitanja iz opće političke kulture mora odgovarati sa šalabahtera", odgovorili su nam iz Izbornog stožera te dodaju kako Vidošević nije znao pitanja unaprijed, nego je bio u istoj poziciji kao i svi drugi kandidati. Iz Stožera Nadana Vidoševića tvrde i kako bi odgovore na ta pitanja trebao znati svaki predsjednički kandidat.

Bit će vrlo zanimljivo vidjeti kako će Hebrang i Josipović reagirati na Vidoševićev poziv, a još zanimljivije će biti vidjeti, ukoliko dođe do sučeljavanja znanjem, kako će se Nadan Vidošević snaći u situaciji u kojoj neće imati papir na stolu ispred sebe.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara