Video: Kako izgleda polijetanje Airbusa A380 "sjedeći" na njegovom repu

Video: Kako izgleda polijetanje Airbusa A380 "sjedeći" na njegovom repu

NAJVEĆE čudo moderne avijacije, Airbus A380, ima ugrađenu kameru na svojem repu koja se nalazi na visini od 24 metra te prenosi live doživljaj na ekran ugrađen u sjedište.

Kako možete vidjeti na ovom videu, gledati najveći putnički zrakoplov kako uzlijeće i slijeće na ekranu ispred vas doživljaj je jednak kakav ima i Superman. Osim kamere na repu zrakoplova, putnici imaju mogućnost uživati u pogledu s najistaknutije točke zrakoplova, njegovog "nosa" ili pak mogu gledati što se događa s donje strane.

Ovo je prvi takav zrakoplov s tom mogućnošću koja zainteresiranima može skratiti sate letenja, ili zbog straha pak može nekome skratiti godine života. Sve ovisi o tome kako putnik luksuznog prekooceanskog zrakoplova podnosi let.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Airbus A380 trenutno je najveći putnički zrakoplov na svijetu sa dužinom od 73 metra i rasponom krila od gotovo 80 metara. Njegova se proizvodnja, koja je započela krajem 2000. godine suočila sa financijskim i tehnološkim problemima, a s time su nastupili i problemi isporuke koja je kasnila gotovo dvije godine što je za avion vrijedan oko 280 milijuna dolara osjetljivo područje.

V.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara