VIDEO Krvavi neredi u Nikaragvi: "Vlada namjerno ubija prosvjednike"

VIDEO Krvavi neredi u Nikaragvi: "Vlada namjerno ubija prosvjednike"
Foto: Hina/EPA

VLASTI u Nikaragvi namjerno ubijaju prosvjednike, a od početka nereda sredinom travnja ubijeno je najmanje 83 ljudi, objavio je Amnesty International.

Kaos u Nikaragvi vlada već šest tjedana i krvavi prosvjedi protiv vlade i predsjednika odvijaju se diljem države. Amnesty International optužio je vlasti za namjerno ubijanje prosvjednika i objavio da je dosad izgubljeno najmanje 83 života.

>>VIDEO Deseci tisuća ljudi prosvjedovali protiv vlade u Nikaragvi: "Ubojice!"

>>U prosvjedima u Nikaragvi najmanje 34 mrtvih i 66 ozlijeđenih

Prosvjednici zahtijevaju uklanjanje predsjednika Daniela Ortege s vlasti te demokratizaciju kroz reforme izbornog zakona. Također traže pravdu za ubijene u prosvjedima i istragu nasilja vlasti.

"Pucali su kalašnjikovima po nenaoružanim studentima"

U ponedjeljak je došlo do sukoba studenata i policije kod Nacionalnog tehničkog sveučilišta Nikaragve. Aktivistica za ljudska prava Bianca Jagger izjavila je da je policija kalašnjikovima pucala po studentima: "Bilo je zastrašujuće, policajci su izgledali kao da idu u rat, a mete su im bile mladi nenaoružani studenti."

Jagger je dodala da ih je policija također premlaćivala te trpala u kamionete i odvozila. Antonia Urrejola iz nikaragvanskog Centra za ljudska prava osudila je brutalne sukobe i pozvala na zaustavljanje nasilja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara