VIDEO Ledena Drava odnijela drvenu kuću, scena izgleda kao iz filma katastrofe

VIDEO Ledena Drava odnijela drvenu kuću, scena izgleda kao iz filma katastrofe

Screenshot: Facebook

POVRŠINA rijeke Drave već je danima zaleđena na mnogim mjestima, a jučer je na ušću rijeke Karašice u Dravu kod Osijeka kamerom uhvaćen jedan prilično nesvakidašnji fenomen.

Ledena Drava odnijela je jednu drvenu kućicu koja se nalazila uz obalu rijeke, a video na kojem se vidi kučica kako lagano klizi na ledenim blokovima objavljena je na Facebook stranici Udičarskog doma.

"Kućica sa ušća Karašice u Dravu ! Tko poznaje vlasnika neka mu javi! Mislim da se preziva Farkaš", objavljeno je uz video na stranici Udičarskog doma.


Obustavljena plovidba Dunavom

Zbog izrazito niskih temperatura i pojave leda na Dunavu, Lučka kapetanija Vukovar odlučila je obustaviti plovidbu za sva plovila na području nadležnosti te kapetanije, sve do stvaranja uvjeta za sigurnu plovidbu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima dežurnog službenika u Lučkoj kapetaniji Vukovar, zabrana plovidbe odnosi se na cijeli tok Dunava kroz Republiku Hrvatsku, od Batine do Iloka.

"Srbija je već proglasila zabranu plovidbom Dunavom kroz svoje područje, a mi smo to učinili u ponedjeljak u 12 sati", rečeno je Hini.

Razlog zabrane plovidbe je niski vodostaj Dunava te led koji je po procjeni vukovarske Lučke kapetanije, prekrio 30-ak posto površine te druge po veličini europske rijeke koja kroz Hrvatsku protječe u dužini od 188 kilometara.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara